11.5.2023 Retki Paimion parantolaan

Tervetuloa mukaan Turun seudun Köyliön ystävien järjestämälle opastetulle kierrokselle Paimion parantolaan torstaina 11.5.2023 klo 10.50. Opastus alkaa klo 11.00. Osoite on Alvar Aallontie 275, Paimio.

Paimion tuberkuloosiparantolaksi vuonna 1933 valmistunut rakennus oli arkkitehtien Alvar ja Aino Aallon kansainvälisen uran kannalta keskeinen. Nykyisin Paimion parantolan sisätiloihin pääsee tutustumaan maksullisilla opastetuilla kierroksilla ja näyttelyissä.

Opastuksella syvennytään Paimion parantolan arkeen, arkkitehtuuriin ja innovaatioihin. Kierros koostuu vierailusta parantolan eri kerroksiin ja huoneisiin sekä tutustumisesta näyttelyyn. Kierroksen ja näyttelyyn tutustumisen arvioitu yhteiskesto on 90 minuuttia.

Oppaan johdolla tutustutaan rakennuksen arkkitehtuuriin ja parantaviin elementteihin, kuullaan tarinoita potilaiden ja työntekijöiden vaiheikkaasta historiasta parantolassa ja ihmetellään muotoilun merkityksiä. Kierroksella vieraillaan mm. kattoterrasilla ja ihastellaan pohjoismaiden ensimmäistä maisemahissiä. Opastuksen päätteeksi saavutaan Parantolan huoneita -näyttelyyn, jossa voi perehtyä mm. parantolan muotoiluun, väreihin ja kalusteisiin sekä museoituihin potilashuoneisiin.

Pääsymaksu on 25 e / 15 e (eläkeläinen)/ henkilö. Varaa mielellään tasaraha pääsymaksua varten.

Köyliö-seura maksaa opastusmaksun 80 e.
Ravintola Toivossa voi nauttia lounaan hintaan 15 e.

Sitovat ilmoittautumiset 26.4.2023 mennessä Marita Holkerille marita.holkeri@gmail.com tai puh. 050 3426466. Ilmoita myös lounaalle osallistumisesi.

Ystävällisin terveisin Helena, Leena ja Marita