Kilpailut

UPEITA NEULEITA NEULEKILPAILUSSA

Köyliö-seura kiittää kaikkia Lämmin liki-neulekilpailun osanottajia. Kaikissa neuleissa oli köyliöläisyys huomioitu, joko väreissä tai kuvioissa. Vaikutteita kuvioihin oli saatu Köyliön rikkaasta historiasta ammentaen. Töissä oli käytetty erilaisia neuletekniikoita, käytetty paljon työaikaa ja ne olivat huolellisesti tehtyjä.

Parhaana palkittiin tuiskulalaisen Marja-Liisa Härkälän onteloneuletekniikalla erittäin huolellisesti tehdyt lapaset. Niiden suun kuvioon oli tuotu Kalevala-korun Köyliö-rintaneulan muoto ja kämmenselän tulppaanikuvion vaikutteet oli otettu Köyliö-ryijystä. Itse sienillä värjätty vahvistettu villalanka lisäsi työn omaperäisyyttä. Lapasia voi käyttää myös kääntäen erivärisinä. Köyliö-seuran kotisivuille tulevat myöhemmin voittajatyön neuleohjeet.

Neuletöitä arvioineet Sirja Niinimäki ja Eeva Seppänen eivät halunnut asettaa muita töitä paremmuusjärjestykseen, koska kaikissa oli kivoja ideoita, eri tekniikoita ja omaperäisyyttä.

Hannele Lehdon ”myötätuulessa”-sukkien värit oli otettu Köyliön vaakunasta. Sukkien alaosassa Köyliönjärven laineet kohoilevat myötätuulessa ja varren kirjailu muistuttaa Lallin kalmistosta löydettyä korua, josta on tehty Kalevala-koru. Kuvio taipuu myös muihin neuleisiin, kuten nykyisin niin suosittuun kaarrokeneulepaitaan.

Leila Strömberg-Koli oli valinnut lankoihin luonnonläheiset värit. Kiva idea oli yhdistää käsineisiin 1000 – 1100-luvun spiraalikoristelut, joilla käännettiin pahan silmän vaikutus poispäin. Kulkuset kilinänä karkotti myös petoja metsätaipaleilla.

Päivi Råbergin sukat olivat saaneet vaikutteet Vuorenmaan tuulimyllystä ja maisemasta. Raadin mielestä sukkien valmistuksen parissa oli mennyt toinenkin tovi.

Eeva Teperin sukissa oli myös silmiinpistävän raikkaat värit Köyliön vaakunasta. KÖYLIÖ-sanan luominen sukan keltaiseen raitaan oli vaatinut tekijältä taidokasta neuletekniikan hallintaa.

Pirjo Kotirannan neulomissa sukissa ja pipossa oli piristävän värikkäät raidat. Sukkaterän päällä oli pieni vihreä sydän muistuttamassa kotiseuturakkaudesta.

Marja-Liisa Härkälä palkittiin Kotikolon lankavahti vanerikolla ja muut kilpailuun osallistuneet Köyliist 15-kirjalla Käsillä Kauniisti.

 

 

Koululaisille järjestettiin piirustuskilpailu aiheena Kotiseutuni Köyliö/Säkylä 25.4. – 30.5.2022 yhteistyössä koulujen kanssa. Mukana olivat Lallin ja Kepolan koulujen oppilaat sekä Säkylän yhteiskoulun yläkoulun ja lukion oppilaat.

Kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi.

Osa piirustuskilpailun näyttelystä
Kuvat: Marita Holkeri

Kilpailun ohjeet aukeavat tästä.

Arviointiraati valitsi kilpailutöiden kustakin sarjasta kolme parasta. Arviointiraadissa olivat Pirkko Peltola, Simo Nummi ja Marita Holkeri. Palkintoina oli Köyliist 12-kirja, Kansallismaiseman kainalossa. Lisäksi palkitut saivat Säkylän Kirjakaupan lahjoittamia pikkupalkintoja.

Parhaimmat teokset olivat esillä näyttelyssä Lallintalolla Köyliö-päivien ajan 2. – 3.7.2022. Palkinnot jaettiin Köyliö-päivien kotiseutujuhlassa 3.7.2022.

Piirustuskilpailussa palkitut koululaiset
Sarja 1. – 2. lk 
SAANA VIRTANEN, 1. lk, Lallin koulu, I palkinto 
VILMA KAUNISTO, 1. lk, Lallin koulu, II palkinto 
VÄINÖ MÄNNISTÖ, 2. lk, Lallin koulu, III palkinto 

Sarja 3. – 4. lk 
SOFIA RASKI, 3. lk, Kepolan koulu, I palkinto 
SANTTU KOSONEN, 4. lk, Kepolan koulu, II palkinto 
AINO KETOLA, 4. lk, Kepolan koulu, III palkinto 

Sarja 5. – 6. lk 
MOONA MÄNNISTÖ, 5. lk, Kepolan koulu, I palkinto 
MARI HYVÄRI, 6. lk, Lallin koulu, II palkinto 
ELLINOORA HYVÄRI, 5. lk, Lallin koulu, III palkinto 

Sarja 7. lk 
LIINA ALHO, Säkylän Yhteiskoulun yläkoulu, I palkinto 
VENLA VÄLILÄ, Säkylän Yhteiskoulun yläkoulu, II palkinto 
ELLI ALA-RISTANIEMI, Säkylän Yhteiskoulun yläkoulu, III palkinto 

Sarja 8. lk (9. luokalta ei tullut piirustuksia) 
SENNI SINISALO, Säkylän Yhteiskoulun yläkoulu, I palkinto 
ELLA OJALA, Säkylän Yhteiskoulun yläkoulu, II palkinto 
EEVI TUPALA, Säkylän Yhteiskoulun yläkoulu, III palkinto 

Sarja Säkylän Yhteiskoulun lukio                                                                                                                

EMILIA KARJALAINEN, I palkinto 
SANNI-SOFIA TUKIAINEN, II palkinto 
TIIA SAINIO, III palkinto                                                                                                       

Osallistu Silmäniloa ohikulkijoille- kilpailuun!

Koristele oman piha- tai mökkitiesi varsi ohikulkijoiden silmäniloksi. Lähettämällä kuvan omasta luomuksesta, istutuksista, valaistuksesta, maisemapellosta tai linnunpelättimestä osallistut tuotepalkintojen arvontaan. Pihatien varteen tai portille tehdyt istutukset muuttavat muotoaan koko kasvukauden, taide elää ja linnunpelätinkin voi vaihtaa asuaan. Elokuun pimenevät illat tuovat mukaan valaistuksen, joten kilpiluun ja tuotepalkintojen arvontaan voi lähettää kuvan heinä-, elo- ja syyskuussa. Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Ilahduta ohikulkijoita jo Köyliö-päivillä.

Kesäkuun osallistujien kesken arvotut Köyliist-kirjan voittivat Päivi Saarinen ja Jaana Sillanpää Hoivakoti Jussilasta.

 

Kiitos kaikille Köyliö-seuran ja Köyliön-Säkylän Sähkön valokuvakilpailuun osallistuneille!

Köyliö-seuran tavoitteena oli taltioida kuvia kotiseudusta, missä nousisi esiin tavalla tai toisella ”Perinnemaisema hyvinvoinnin lähteenä”.

Kuvia lähettäneet eivät päästäneet helpolla palkintoraadin jäseniä Jaakko Ojalaa, Heli Ylitaloa ja Simo Nummea. Usein kuukauden kuvaa valitessa äänet jakautuivat, mutta keskustelun jälkeen päästiin yksimielisyyteen palkittavista. Aivan kilpailun teeman mukaisia kuvia tuli vähän. Kuvat olivat enimmäkseen lähiluonnosta, joka sinänsä onkin hyvinvoinnin lähde. Ylivoimaisesti kuvatuimmat kohteet olivat Pyhäjärvi, Köyliönjärvi ja Kirkkosaareen johtava koivukuja. Kaikkiaan 15 eri kuvaajaa lähetti kuviaan. Kuukausittain arvioitavia kuvia oli 6-9. Osa upeista kuvista valikoitui Köyliön-Säkylän Sähkön vuoden 2021 kuvakalenteriin.

Joulukuun palkittaviksi kuviksi raati valitsi Rauno Korhosen tonttumaiset sienet ja Marketta Härkälän kuvaaman huuruisen rantamaiseman. Palkinnot on noudettavissa Köyliön-Säkylän sähkön konttorilta.

Rauno Korhosen, Marketta Härkälän ja Tarmo Malisen Kolmen otokset nousivat lähes joka kuukausi parhaimmistoon. Yksittäisistä korkealuokkaisista kuvista esiin nousivat Anne-Maarit Kalmeenojan kuva kirkkaassa rantavedessä kutevista särjistä, Jari Taivaisen kuva joutsenparista ja Riikka Tuomolan kuva lapsista mummolan lehmihaassa. Yhtä yksittäistä kuvaa oli tuomariston mielestä vaikea valita Vuoden 2020 kuvaksi. Tuomariston mielestä on oikeutettua, että Rauno Korhonen, Marketta Härkälä ja Tarmo Malinen saavat sähköauton käyttöönsä pitkän viikonlopun ajaksi eli torstaista maanantaihin – onnittelut.

Sähköauton käytöstä palkittavat voiva sopia Heli Ylitalon kanssa 044 7386272 ja kuukauden kuvista palkitut voivat noutaa ne Köyliön-Säkylän sähkön konttorilta.

Terveisin raadin sihteeri Samuli Vahteristo 050-5611455

Tammikuu

Kuva: Tarja Itänen

Helmikuu

Kuva: Tarmo Malinen

Maaliskuu

 

Eenokilla. Kuva: Erkki Majamäki

 

 Huhtikuu

Kuva: Jari Taivainen

Toukokuu

 
Kuva: Marketta Härkälä
 
 
Kalatiira. Kuva: Rauno Korhonen
 
 
Isokoskelot. Kuva: Erkki Majamäki
 
 
Katismaa. Kuva: Tarmo Malinen
 
 
 
 
Rentukat. Kuva: Marjo Lätti
 

Kesäkuu

 
Suviriemu valloillaan. Kuva: Sonja Vahteristo
 
Heinäkuu
 
Lapset mummulassa. Kuva: Riikka Tuomola
 
Elokuu

Sadonkorjuu. Kuva: Marketta Härkälä

Syyskuu
 
Kuva: Marketta Härkälä
 
 
Lokakuu
Kuva: Tarmo Malinen
 
 
Marraskuu
Kuva: Marketta Härkälä
 
 

Joulukuu

Tonttumaiset sienet. Kuva: Rauno Korhonen

 
Huuruinen rantamaisema. Kuva: Marjatta Härkälä
 
 
 
 
 
 
 
 

Köyliö-päivillä on muodostunut yhdeksi perinteeksi kilpailla kylien välisestä kiertopalkinnosta Mölkynheitossa.

Mölkky-kisan kiertopalkinto

Kiertopalkintona on Pala Aitoa Kuninkaanmäntyä numeroimattomana versiona. Sen taustalevyyn kaiverretaan vuosittain voittaja. Ainakin kesään 2024 asti kiertopalkinto on Yttilän kyläyhdisyksen hallussa.

Katso tästä kiinnitykset kiertopalkintoon

Tästä näet vuoden 2021 tulokset

Tästä näet vuoden 2022 tulokset

Tästä näet vuoden 2023 tulokset