Stipendit

Köyliö-seuran nuorisostipendit

Köyliö-seura jakaa stipendejä nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Ensimmäiset jaettiin vuonna 2017.

Köyliö-seura on laatinut ohjeet stipendien hakuun ja myöntämiseen seuraavasti:
Köyliö-seuran tehtävänä on kotiseututyön edistäminen ja tukeminen. Erilaiset harrastukset musiikin, liikunnan tai vaikka teatterin parissa tukevat lasten ja nuorten kasvua ja hyvinvointia. On tärkeää, että oma kotiseutu tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harrastaa ja oppia uusia asioita. Siksi Köyliö-seura haluaa tukea nuoren harrastustoimintaa jakamalla nuorisostipendejä.
Köyliö-seura julistaa haettavaksi harrastustoimintaa tukevat nuorisostipendit.
Nuorisostipendiä voivat hakea Köyliön pitäjän alueella asuvat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret harrastustoiminnan tukemiseksi.
Hakemus on vapaamuotoinen, jossa kerrot harrastuksestasi; esimerkiksi mitä harrastat, milloin olet harrastuksen aloittanut, miten harrastuksesi näkyy päivittäisessä elämässäsi ja mikä on parasta harrastuksessasi. Kerro myös mihin erityisesti tarvitsisit tukea, esimerkiksi harrastusvälineen hankintaan tai leirimaksuihin.
Köyliö-seuran hallitus valitsee stipendien saajat kirjallisten hakemusten perusteella. Stipendin saajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

VUODEN 2023 STIPENDIT

Stipendit jaettiin koululaisille opettajien ehdotusten perusteella.

Kepolan koulu

Fanny Koski, 6. lk, aktiivinen oppilaskunnassa ja hyvä kaveri

Lallin koulu

Fanny Pihlava 6. lk ja Senni Saarenketo, 6. lk

Säkylän yhteiskoulun yläkoulu

Eevi Alanen, 9. lk, aktiivinen oppilaskunnassa, kiinnostunut historiasta ja musiikista.

Saara Hiljanen 9. lk, aktiivinen oppilaskunnassa, kiinnostus musiikkiin ja kuvataiteisiin.

Säkylän seudun lukio

Juuso Vahala, 2. lk, kiinnostus historiaan ja musiikkiin

Teemu Tuominen, 2. lk, kiinnostus historiaan.

VUODEN 2022 STIPENDIT

Vuoden 2022 stipendit koululaisille jaettiin opettajien ehdotusten mukaisesti, perusteena seuran ilmoittamat jaostoperusteiset kriteerit:

Kepolan koulu: 

Matilda Härkälä,5. luokka, hyvä äidinkielessä

Lallin koulu: 

Seela Vännilä, 5. luokka, kiinnostunut historiasta, aktiivinen toimija oppilaskunnassa

Jussi Perko, 6. luokka, kiinnostunut historiasta ja mukana teatteritoiminnassa

Yhteiskoulun yläkoulu: 

 Aada Aaltonen, 8 B-luokka, hyvä historiassa

Frans Pihlava, 8.C-luokka, hyvä historiassa

Yhteiskoulun lukio: 

Ella Kaisajoki, kevään yo, laudatur äidinkielessä

Niko Mikola, kevään yo, hyvä historiassa ja aktiivinen oppilaskunnassa.

VUODEN 2021 STIPENDIT

Koulujen opettajilta on saatu ehdotukset stipendien saajiksi. 

Lallin koulu

Aleksi Haaranen, 5.lk, kiinnostunut historiasta, ystävällinen kaikille

Iina Ojala, 6.lk, aktiivinen eri lajien harrastaja, oppilaskunnan aktiivi.

Kepolan koulu

Mari Toikander, 6.lk, aktiivinen toiminta oppilaskunnan hallituksessa sihteerinä.

Säkylän yhteiskoulun yläaste

Rebekka Kauppi, 8.B lk, kiinnostunut historiasta ja ympäristöasioista

Emma Ketola, 9.A lk, kiinnostunut äidinkielestä. 

Säkylän yhteiskoulun lukio

Emilia Koho, kiinnostunut historiasta ja perinteistä

Nea Sainio, ystävällinen, hyvän ilmapiirin luoja.

VUODEN 2020 STIPENDIT

Stipendit päätettiin jakaa opettajilta saatujen esitysten ja työvaliokunnan ehdotusten mukaisesti.

Säkylän lukio

Meeri Kimppa 2. luokka, kiinnostunut perinteistä ja historiasta, aktiivinen näyttelijäharrastaja.

Anni Salonen 2. luokka, lukion oppilaskunta – aktiivi

Oskari Haaranen 3. luokka ja vuoden 2020 ylioppilas, aktiivinen ympäristöasioissa, pitänyt mm. ilmastonmuutosaiheisia aamunavauksia ja ideoinut julisteita ympäristöteemaan liittyen.

Yläkoulu

Malla Riikonen 8. A luokka, kiinnostunut historiasta ja menestynyt historianopinnoissa.

Teemu Tuominen 8. C luokka, ansiot kuten edellä, molemmat hyväkäytöksisiä ja hyviä kavereita.

Alakoulut

Lallin koulu

Lauri Thessler 4. luokka, on usean vuoden ollut mukana Tuiskulan kesäteatterissa ja esittänyt Köyliön historiaa ja oppinut arvostamaan sitä. 

Kepolan koulu

Seela Kimppa 4. luokka, harrastuneisuus ja kiinnostus historiaan ja perinteisiin.

VUODEN 2019 STIPENDIT

Mia Koski

Mia Koski on syntynyt Köyliössä 1997. Käynyt peruskoulun Köyliössä: ala-asteen Kepolassa, yläasteen Lallin koulussa, ja sitten Säkylän seudun lukion 2013-2016. Lukiosta hän meni Turkuun opiskelemaan englannin kieltä yliopistossa, josta hän valmistuu pian humanististen tieteiden kandidaatiksi. Hän aikoo nyt pitää välivuoden, eikä vielä oikein tiedä mikä hänestä tulee.

Hän kertoo piirtäneensä ja maalanneensa siitä asti, kun kynä ja sivellin alkoivat pysymään kädessä. Taideharrastus ei alkanut minään tiettynä hetkenä. Vanhemmat ovat varmasti kannustaneet siihen, varsinkin kun huomasivat miten paljon pidän piirtämisestä, mutta heillä ei varsinaisesti ole mitään taiteilijataustaa. Noin viisi vuotta sitten hän innostui erityisesti akryylimaalaamisesta, joka onkin nyt yleisin hänen käyttämänsä tekniikka. Hän sai akryylimaalit alun perin kynsien koristeluun, teininä , ja sitten keksin, että niillähän voi maalata pysyvämpiäkin teoksia. Hän ei ole koskaan opiskellut kuvataidetta missään koulun kuvistunteja lukuun ottamatta, ihan tekemällä on oppinut ja oppii edelleen. Hänellä on kova tahto aina vain syventää taitojaan, ja käyttää paljon vapaa-aikaansa taidejuttuihin. Häntä kiehtoo erityisesti absurdi ja voimakas värien käyttö, mikä näkyykin monissa teoksissa. Hän pitää näyttelyn Villa Linturissa 7.7.-11.8.

Sonja Kaisajoki

Lauantai-iltana Yttilän iltatapahtumassa esiintynyt Sonja täytti toukokuun alussa 13 v. Hän on syntynyt Köyliössä. Hän menee syksyllä Säkylän Yhteiskouluun. Harrastuksiin kuuluu soittamisen lisäksi ratsastus, piirtäminen ja tanssi – laskettelukin mahdollisuuksien mukaan. Alttoviulua Sonja on soittanut kuusi vuotta Huittisten Musiikkiopistossa, ja opinnot jatkuvat ensi syksynä viime vuoden tapaan soittotunneilla ja musiikkiopiston kamariorkesterissa. Soitonopiskeluun kuuluvat lisäksi leirit, viikonlopputapahtumat ja esiintymiset. Viimeisin ponnistus oli 9-päiväinen harjoitusjakso Harri Sippelin oppilaana Iitissä kesäkuun alussa.

VUODEN 2018 STIPENDIT

Stipendit jaettiin Köyliö-päivien pääjuhlassa 17.6.2018

Esittelijän teksti:  

Mielenkiintoinen asia yhdistää näitä kolmea stipendin saajaa. He ovat kaikki neljännen polven Tuiskulan kesäteatterilaisia. Ohjaaja Pekka Saariston mukaan ei taida toista semmoista trioa Suomenmaasta löytyä.

1. Aliina Hiljanen

Aliina on 19-vuotias, 2017-2018 Lauttakylän lukion mediakurssin Lalusa Koulusa – lehden päätoimittaja. 2018 Musiikkiopiston päättötodistus Huittisten musiikkiopistosta. 2018 Ylioppilas Lauttakylän lukiosta. 2008 hän aloitti pianon soiton pääaineenaan Huittisten musiikkiopistossa, ja vuonna 2012 13-vuotiaana otti sivuaineekseen laulun Kaisa Leanderin oppilaana. Hän lopetti pianon soiton opiskelun 2015, jolloin laulu pääaineeksi ja 2018 hän suoritti laulun d-kurssitutkinnon pisteillä 23/25 ja arvosanalla erinomainen. Päättötodistuksesta huolimatta hän jatkaa vielä laulun opiskelua musiikkiopistossa.

2. Meeri Kimppa

Meeri on tänä keväänä peruskoulunsa päättänyt pian 16 täyttävä Tuiskulan tyttö, joka on aloittanut musiikkiharrastuksensa Huittisten Musiikkiopistossa 4-vuotiaana. Ensin musiikkileikkikoulussa ja 6-vuotiaana hän aloitti sellonsoiton. Tänä keväänä Meeri valmistui musiikkiopiston perustasolta.

3. Elisa Laine

Elisa on 14-vuotias. 3. vuosi Tuiskulan Kesäteatterissa.

Saariston mukaan ”reipas, oppivainen ja omaa näyttelijälle tarvittavaa karismaa. Lahjat ovat näkyvissä, joten tämän kesän näytelmään hänen pieneen rooliinsa varta vasten lisättiin runoesitys.”

KÖYLIÖSEURA PALKITSI NUORIA

Palkitut nuoret kuvassa eturivissä vasemmalta: Emma Jokela, Aurora Marttila, Ellinoora Hyväri, Mari Hyväri, Loviisa Koho, Josefiina Raittinen, Valtteri Raittinen ja takarivissä vasemmalta: Viivi Ala-Ristaniemi, Oona Marttila, Veera Jokela, Emilia Jokela. Onni Marttila puuttuu kuvasta. (kuva Jaakko Ojala)

9.1.2017 hallituksen kokouksen yhteydessä myönnettiin ensimmäisen kerran stipendejä nuorten harrastustoimintaan. Stipendin sai 11 köyliöläistä lasta ja nuorta.Palkitut nuoret harrastavat mm. pesäpalloa, jääkiekkoa, uintia, kitaran-, pianon- ja trumpetin soittoa. Jatkossakin Köyliö-seura tulee kannustamaan nuoria stipendein.