9.5.2023 Turun lukupiiri kokoontuu Turussa Café Artissa

Hyvät lukupiiriläiset!

Seuraava lukupiiri on tiistaina 9.5.2023 klo 17.00 Café Artissa. Valitsimme luettavaksi Pirjon ehdottaman Joel Haahtelan pienoisromaanin Yö Whistlerin maalauksessa (Otava 2023). Seppo Holkeri esittelee kirjailijan ja kirjan.

Meitä oli mukavan iso porukka, 12 lukupiiriläistä, viime tiistaina 21.3. Café Artissa. Pirjo Terho oli valmistanut erinomaisen esittelyn kirjailija Anna Soudakovasta ja molemmista hänen romaaneistaan, Mitä männyt näkevät ja Varjele varjoani.
Stalinin vainot, inkerinsuomalaisten kohtelu Neuvostoliitossa ja heidän kohtalonsa, paluumuutto Suomeen ja maahanmuuttajana eläminen Suomessa ovat näiden kirjojen olennaista sisältöä. Anna Soudakova kirjoittaa kauniisti ja kiihkottomasti, ilman katkeruutta sukunsa vaiheista. Pirjolle lämpimät kiitokset!

Lukupiirissä syntyi vilkas keskustelu romaanien esille nostamista aiheista. Tämän päivän raskaat sotauutiset Ukrainasta eivät voineet olla huomiotta. Maahanmuutto on erityisen ajankohtaista juuri nyt. Myös suomalaisten asema Venäjän rajanaapurina tuli esille monissa puheenvuoroissa.

Tervetuloa lukupiiriin tiistaina ja sitten torstaina retkelle Paimioon!

Keväisiin tapaamisiin! T. Marita