Seuraava lukupiiri on tiistaina 31.10. 2023 klo 17 Café Artissa

Kirjaksi valitsimme Anneli Kannon romaanin Rottien pyhimys. Helena Varjus-Järvinen esittelee kirjailijan ja kirjan.

Maanantaina 18.9. illansuussa kokoonnuimme kauniissa syyssäässä Turussa Café Artissa. Meitä oli paikalla kahdeksan.

Salmin Mirja esitteli kirjailija Laila Hirvisaaren ja romaanin Minä Katariina. Saimme kuulla Laila Hirvisaaren laajasta tuotannosta. Uusimpien tietojen mukaan Hirvisaaren kirjoja on myyty noin 5 miljoonaa kappaletta. Keskustelimme myös kirjailijan suuren suosion syistä. Romaanin Minä Katariina pohjalta syntyi runsas keskustelu Venäjän historiasta, venäläisistä kansana ja kansan hallitsijoista. Ukraina, Krim ja tapahtumat näinä päivinä liitettiin tähän historian kertomukseen. Salmin Aimo yhdisti kirjan tarjoaman tiedon Köyliöön. Venäjän keisarinna Elisabet I oli mukana, kun vuonna 1743 solmittiin Turun rauha. Rauhaa neuvottelemassa oli tuolloin myös Ruotsia edustanut vapaaherra Herman Cedercreutz, joka vuonna 1748 osti Köyliönkartanon eli Vanhakartanon.
Paljon kiitoksia Mirjalle tuon runsas 600-sivuisen romaanin ja Laila Hirvisaaren esittelystä ja keskustelun alustamisesta!

Marjatta Siitonen vinkkasi luettavaksi Andrei Kurkovin romaanin Harmaat mehiläiset. Marjatan mukaan romaani kertoo lempeästi ja huumorilla höystetysti ukrainalaisten elämästä vuoden 2014 jälkeen, kun Venäjä kylvää tuhoa itäisimpään Ukrainaan.

Tervetuloa lukupiiriin lokakuussa! T. Marita