AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
 HANKKEET
 AKTIVITEETIT
  Neulekilpailu
  Pyhän Henrikin Surmavirsi
  Stipendit
  Köyliö-päivät
  Perinnepidot
  Lalli ja Kerttu
  Vuoden Köyliön Ystävä
  Seminaarit
  Matkat ja retket
  Vuosikokousesitelmät
  Köyliön nähtävyyskohteet
  Muut kirjoitukset
  Valokuvakilpailu
  Silmäniloa
  Lukupiirit
  Aineistot
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 KOTISEUTUARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Neulekilpailu

UPEITA NEULEITA NEULEKILPAILUSSA

Köyliö-seura kiittää kaikkia Lämmin liki-neulekilpailun osanottajia. Kaikissa neuleissa oli köyliöläisyys huomioitu, joko väreissä tai kuvioissa. Vaikutteita kuvioihin oli saatu Köyliön rikkaasta historiasta ammentaen. Töissä oli käytetty erilaisia neuletekniikoita, käytetty paljon työaikaa ja ne olivat huolellisesti tehtyjä.


Parhaana palkittiin tuiskulalaisen Marja-Liisa Härkälän onteloneuletekniikalla erittäin huolellisesti tehdyt lapaset. Niiden suun kuvioon oli tuotu Kalevala-korun Köyliö-rintaneulan muoto ja kämmenselän tulppaanikuvion vaikutteet oli otettu Köyliö-ryijystä. Itse sienillä värjätty vahvistettu villalanka lisäsi työn omaperäisyyttä. Lapasia voi käyttää myös kääntäen erivärisinä. Köyliö-seuran kotisivuille tulevat myöhemmin voittajatyön neuleohjeet.

Neuletöitä arvioineet Sirja Niinimäki ja Eeva Seppänen evät halunnut asettaa muita töitä paremmuusjärjestykseen, koska kaikissa oli kivoja ideoita, eri tekniikoita ja omaperäisyyttä.

Hannele Lehdon ”myötätuulessa”-sukkien värit oli otettu Köyliön vaakunasta. Sukkien alaosassa Köyliönjärven laineet kohoilevat myötätuulessa ja varren kirjailu muistuttaa Lallin kalmistosta löydettyä korua, josta on tehty Kalevala-koru. Kuvio taipuu myös muihin neuleisiin, kuten nykyisin niin suosittuun kaarrokeneulepaitaan.

Leila Strömberg-Koli oli valinnut lankoihin luonnonläheiset värit. Kiva idea oli yhdistää käsineisiin 1000 – 1100-luvun spiraalikoristelut, joilla käännettiin pahan silmän vaikutus poispäin. Kulkuset kilinänä karkotti myös petoja metsätaipaleilla.

Päivi Råbergin sukat olivat saaneet vaikutteet Vuorenmaan tuulimyllystä ja maisemasta. Raadin mielestä sukkien valmistuksen parissa oli mennyt toinenkin tovi.

Eeva Teperin sukissa oli myös silmiinpistävän raikkaat värit Köyliön vaakunasta. KÖYLIÖ-sanan luominen sukan keltaiseen raitaan oli vaatinut tekijältä taidokasta neuletekniikan hallintaa.

Pirjo Kotirannan neulomissa sukissa ja pipossa oli piristävän värikkäät raidat. Sukkaterän päällä oli pieni vihreä sydän muistuttamassa kotiseuturakkaudesta.


Marja-Liisa Härkälä palkittiin Kotikolon lankavahti vanerikolla ja muut kilpailuun osallistuneet Köyliist 15-kirjalla Käsillä Kauniisti.

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

31.10.2023
Turun lukupiiri Café Artissa Turussa


22.10.2023
Köyliön ystävät Tampereen seutu Emil Aaltosen museossa Pyynikinlinnassa


23.9.2023
Sukukirjakurssitus jatkuu


18.9.2023
Turun lukupiiri kokoontuu Café Artissa Turussa


17.9.2023
Kurssi nettisivujen päivityksestä


17.9.2023
Kotisivukoulutus alkaa


16.9.2023
Hyrsylän Mutkassa tavataan!