AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
  Pyhän Henrikin Surmavirsi
  Stipendit
  Köyliö-päivät
  Perinnepidot
  Lalli ja Kerttu
  Seminaarit
  Matkat ja retket
  Vuosikokousesitelmät
  Köyliön nähtävyyskohteet
  Muut kirjoitukset
  Valokuvakilpailu
  Lukupiirit
  Aineistot

Kunniakirjat

Kuvassa vas. Mikko Eskola, Saana Kauko, Jaakko Ojala                                                        Kuva Samuli Vahteristo

Museotaksvärkkihankkeessa ansioituneet:

Köyliö-seuran toimesta toteutettiin Museotaksvärkki-leader- hanke vv. 2017-2018. Suuren voimanponnistuksen ja talkootyön vaatinut Museotaksvärkkihanke päättyi vuoden 2018 lopussa . Museotaksvärkkihankkeen taustatukena olivat monet yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt. Kiitoksia siitä. Hanke kosketti yli yhdeksäätoista yhteistyötahoa ja oli tuhannen talkootyötunnin hanke, jonka aikana digitoitiin seuran kuva-arkistoon ja museoiden tietojärjestelmiin kolme tuhatta esinettä Köyliön torpparinmuseon, Räisälä-museon, Yttilän kyläyhdistyksen museokoulun, maatalousmuseon ja suutarinverstaan kokoelmista, tarkastettiin Säkylä-Köyliön seurakunnan Köyliön kappeliseurakunnan arvoesineistön tila ja elvytettiin riukuaidan tekotaitoja valtakunnallisesti arvokkaassa kulttuuriympäristössä

Hanna Jaakolan rooli hanketyöntekijänä oli merkittävä, kiitokset Hannalle, joka on mennyt jo kohti uusia haasteita. Samoin suuren kiitoksen ansaitsevat talkooisiin osallistuneet, joita täällä salissakin on varmaan useita.

Erityiskiitoksen ansaitsevat kuitenkin kaksi keskeistä henkilöä, nimittäin

Mikko Eskola, hankkeen taitava johtaja. Hänelle kunniakirja nro 24 ja Pala Aitoa Kuninkaanmäntyä sekä kukat perheenlisäyksen johdosta.

Jaakko Ojala, jonka panos hankkeessa oli korvaamaton. Hän kuvasi kaikki edellä kerrotut esineet. Hänelle kunniakirja nro 23

”Paikallisen kulttuurihistorian mittavasta tallentamistyöstä”

Saana Kauko

Saana on kirjoittanut tervanpolttoa koskevat haastattelut digitoituun muotoon. Tavoitteena on hankkia vielä lisätietoa joihinkin selvittämättömiin termeihin tervanpoltosta, jonka jälkeen voidaan puhua tervanpolttohistoriikista. Lisäksi Saana on kirjoittanut syksyllä ilmestyvään Köyliist-kirjaan laajan koosteen köyliöläisistä ja jo edesmenneistä käsityöammatin harjoittajista. Hänelle kunniakirja nro 26.

Saana on myös mukana Köyliö-seuran toiminnassa Julkaisujaoston jäsenenä.

Helvi Heikkilä

Myös Helvi on kirjoittanut suuren määrän haastatteluja digitoituun muotoon.  Hänelle kunniakirja nro 25.

Hän ei itse ole päässyt paikalle – tulon päällä Köyliöön on, mutta hän lähetti meille viestin:

” Tallennustyö oli tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativaa, mutta sain siitä itselleni ikimuistoisia hetkiä jo edesmenneiden köyliöläisten puhetta kuunnellessani.

Pääsin seuraamaan rakennusten ja tilojen kehittymistä, tekemään maantietä Huittisiin, taistelemaan Karjalan kannakselle, liikkumaan persoonallisten kauppamiesten mukana Köyliön kylästä toiseen, elämään niin talojen arkiaskareissa kuin Säkylään ja Poriin tehdyillä kauppareissuilla. Minulle avautui silloisen vaatimattoman ja samalla rikkaan elämän kauneus.”

15.11.2020
Vuosikokoukset