AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
  Jaoston jäsenet
  Pöytäkirjat
  Köyliön museot
  Museoiksi luokiteltavat kokoelmat
  Kotikokoelmat
  Myllyt ja vastaavat
  Kartanot
  Huovintie
  Köyliön Nähtävyyskohteet
Huovintie

Huovintie–Museotie

Huovintien Köyliössä oleva noin 9,5 kilometrin mittainen osuus on otettu Tielaitoksen MUSEOTIEKSI vuonna 1998. Museotieosuus on maantiellä 2131 oleva Järvenpään kylästä (ns. Taren mutkasta) alkava ja Yttilän koulun luo päättyvä osuus. Tiettävästi tämä on ainoa museotie Satakunnassa

Huovintie on nimenä kansanomainen, eikä sen rajaukselle ole olemassa virallista määritettä. Huovintieksi kutsuttu tie oli osa keskiaikaista Turku-Ulvila-Pohjanmaa maantietä. Turun suunnasta tiestä on käytetty lisäksi Varkaantie -nimitystä. Köyliössä Huovintien linjaukseen liittyy Pyhän Henrikin tie -niminen pyhiinvaellusreitti. Köyliössä tien varrelle jäävät vanhat kylät - Järvenpää, Lähteenkylä, Korvenkylä, Tuohiniemi, Yttilä, Karhia, Kankaanpää - muodostavat Köyliöjärven valtakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen.

15.11.2020
Vuosikokoukset