AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
  Pyhän Henrikin Surmavirsi
  Stipendit
  Köyliö-päivät
  Ohjelma
  Kuvia
  Tuloksia
  Perinnepidot
  Lalli ja Kerttu
  Vuoden Köyliön Ystävä
  Seminaarit
  Matkat ja retket
  Vuosikokousesitelmät
  Köyliön nähtävyyskohteet
  Muut kirjoitukset
  Valokuvakilpailu
  Silmäniloa
  Lukupiirit
  Aineistot
 KOTISEUTUARKISTO
Ohjelma

Köyliö-päivää vietetään tänä vuonna yksipäiväsenä lauantaina 29.6.2013, koska seuraavana päivänä juhlitaan Köyliössä Räisälä-päivää. Molempiin juhliin ovat toki kaikki tervetulleita ja uusi Kepolassa avattu Räisälä-keskus on auki lauantaina ja sunnuntaina kello 10-14.

Juhlimisen voi toki aloittaa jo perjantaina, koska silloin on Tuiskulan kesäteatterissa uuden näytelmän Kosketus ensi-ilta. Elämä on aina ollut aikamoista myllerrystä. Ilot ja surut, riemut ja naurut kaikuvat myös Myllykylän sillalla ja sen lähimaastoissa, jossa näytelmä tapahtuu. Välillä elämän kohtalot koskettavat viiltävästi ja kipeästi tai iloisesti yllättäen, kutakin vuorollaan. Vuonna 1956 oli Suomessa joukkovoimien otattelun aikaa, mutta silloin tulivat myös ihmeelliset vinyylilevyt, joita ei tarvinnut koko ajan kääntää!

Lauantain Köyliö-päivä kannattaa aloittaa keittolounaalla ja kahveilla Järvisalissa kello 11-13. Lounasmaksu 10 euroa käytetään hyväntekeväisyyteen. Ilmoittautuminen Helena Santalalle sähköpostilla santalat@pp.inet.fi tai puhelimitse 050 541 7945.

Kartanon vellikello soittaa pääjuhlan alkaessa kello 13.00. Olavi Linturi toivottaa vieraat tervetulleiksi Köyliön murteella ja pitää pienen Köyliön murre –aiheisen tietokilpailun. Leikkimielisissä kisassa ei anneta palkintoja, mutta tietysti tietäjät saavat mainetta ja kunniaa! Kunnan tervehdyksen tuo kunnanhallituksen tuore puheenjohtava Mika Männistö ja juhlapuheen pitää räisäläissyntyinen opettaja Juhani Kaatonen, joka kertoo siitä, miltä Köyliö vaikutti Räisälän jälkeen. Juhlan juontaa Johanna Toivonen-Perko, joka esiintyy myös tilaisuudessa laulavassa Flikat Köyliist (ent. Me Naiset) yhtyeessä. Don Maestro (Ahti Laine ja Vesa Alare) musisoi ohjelman aluksi ja lopuksi. Turussa ja muuallakin länsirannikolla tunnetuksi tullut Wilma Pääkkö esittää isänsä Timon säestämänä irlantilaista musiikkia, joten kotipaikkakuntalaisetkin pääsevät tutustumaan tulevaan supertähteemme!

Väliajalla juodaan kyläyhdistysten keittämät kahvit ja syödään makkaraa ja silloin on ainakin isommilla ja pienemmillä pojilla ja tytöilläkin mahdollisuus tutustua paloautojen toimintaa. Autot ovat nähtävillä koko juhlan ajan. Tauon jälkeen kunnon vanhan ajan kesäjuhlien tyyliin kuullaan myös Inkeri Marttilan runonlausuntaa.

Juhlan jännittävän hetki on tietysti vuoden 2013 Lallin ja Kertun valitseminen. Ketkä ovat nyt ansioituneet köyliöläisen kulttuurin saralla riittävästi saadakseen näin kunniakkaan nimikkeen. Kotiseutuliitto on myös myöntänyt kaksi kultaista ansiomerkki todellisille kotiseututyön puurtajille ja heidänkin nimensä paljastetaan vasta juhlassa! Paikalla on kotiseutuliiton pääsihteeri Lasse Saressalo.

Juhlan lopuksi lauletaan seuraavan päivän Räisälä-juhlien kunniaksi Karjalaisten laulu ja viime vuotiseen tapaan Satakunnan laulu.

Molempina päivinä, Köyliö-päivänä ja Räisälä-päivänä toivotaan yleistä liputusta!

MUUTA MUKAVAA LAUANTAINA

Urheilutapahtumat

klo 15 Naisten Suomensarjan pesäpallo-ottelu Köyliö-Espoo, Lallinpesä

klo 16 Kylien välinen mölkkykisa Kepolan koululla. Ilmottautuminen kunnanvirastoon Pia Lomanille.

Taidenäyttelyt

klo 11.30–18 Villa Linturi, kesäkahvila ja kunnan infopiste. Satakuntalaista taidetta ja Seppo Anttilan teoksia 7

klo 12–15 Tuiskulan Kotikolo, Suvi Rajakanto, Vähäjärventie 15, Tuiskula

Tuohiniemi:

Kaikki Tuohiniemen kohteet ovat avoinna pe, la, su
klo 12–15 Tyytyn koulu, satakuntalaisia exlibriksiä, Anneli Hillin taidetta ja kyläkirjasto, Pyhän Henrikintie 681 A
klo 12–15 Väinö Nummiston ateljee avoinna, vastapäätä Tyytyn koulua
klo 12-15 Hammarin paja, taontaa

Musiikkia

klo 19 Kesäillan musiikkia, kirkkokonsertti Köyliön kirkossa. Esiintyjinä Satu Vesa (laulu), Elina Törmä (viulu),

Jussi Törmä (säestys), Kasper Haikonen, (saksofonit), Pentti Laine (klarinetit), Johannes Perko (säestys).

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Muuta mielenkiintoista

klo 10–14 Neulekauppa Kaino avoinna

KIRJAILIJATAPAAMINEN heti pääjuhlan päätyttyä n. kello 15.15 Apteekin talossa (entinen Säästöpankin talo), Köyliöntie 2. Vieraiksemme saapuvat kirjailijat Jenni Linturi Helsingistä ja Totti Karpela Turusta. Heillä molemmilla on köyliöläiset sukujuuret. Tapaamisen yhteydessä arvotaan kirjapalkintoja Köyliist 11-kirjaan kirjoittaneiden kesken. Virvokkeita. Tervetuloa

12.12.2022