AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
  Pyhän Henrikin Surmavirsi
  Stipendit
  Köyliö-päivät
  Perinnepidot
  Lalli ja Kerttu
  Vuoden Köyliön Ystävä
  Seminaarit
  Matkat ja retket
  Vuosikokousesitelmät
  Köyliön nähtävyyskohteet
  Muut kirjoitukset
  Valokuvakilpailu
  Lukupiirit
  Aineistot
Lukupiirit

LUKUPIIRIT  KANSSAKÄYMISEN JA LUKEMISEN FOORUMIKSI

Lukupiiri?
  • on lukemista harrastavien ihmisten yhteisö.  Sen toimintaperiaate on yksinkertainen: luetaan sama kirja ja kokoonnutaan sitten keskustelemaan siitä.
  • eri tyyppisiä lukupiirejä toimii kirjastoissa, kirjakaupoissa, työväenopistoissa, seurakunnissa, yhdistyksissä yms. organisaatioissa sekä verkossa, lehdissä, radiossa ja televisiossakin.
  • kuka tahansa voi perustaa oman lukupiirin ja kutsua mukaan ystäviään ja tuttaviaan (ks. mm. lukupiiri.fi-sivusto)
  • juontavat alkunsa 1700-luvuta, olivat voimissaan 1900-luvun alkupuolella ja jälleen vahvassa nousussa yhtenä virkistymisen - jopa selviytymisen lähteen. (TS 27.9.11)

Tavoitteena on:
  • lisätä mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten (erilaistenkin) ihmisten kesken.
  • tutustuttaa piiriläiset lähemmin Köyliön historiaan mm. Köyliist-kirjojen kautta ja syventävien keskustelujen keinoin
  • laajentaa lukukokemuksia
  • palauttaa mieliin lapsuus- ja nuoruusmuistoja, jotka sähköpostiin/paperille siirrettynä olisivat tulevan Köyliist-kirjan aineistoa.

KIINNOSTAAKO SINUA LUKUPIIRI?  OLISITKO VALMIS LUKUPIIRIN ”VETÄJÄKSI”?
Jos vastaus on myönteinen jompaankumpaan kysymykseen tai molempiin, ota yhteyttä Helenaan puh. 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi

27.1.2021

8.12.2020
Tampereen lukupiiri