AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
  Ystäväksi ilmoittautuminen
  Jaoston jäsenet
  Pöytäkirjat
  Aluekuulumiset
  Köyliön lähialueet
  Uutissi Turust
  Turun seudun ystävätapaaminen 16.2.2019
  Porissa tapahtuu
  Tampereella tapahtuu
  Raumalla tapahtuu
  Pääkaupunkiseudulla tapahtuu
 HANKKEET
 AKTIVITEETIT
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 KOTISEUTUARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Uutissi TurustTurussa kokoonnuttiin 10.12.2019, lue muistio TÄSTÄ

Käynnistimme "lukuvuotemme" Turussa talvisissa merkeissä. Santalan Helena ja Tapani alustivat monipuolisesti keskustelun Minna Rytisalon Rouva C:stä. Minna Canth, hänen persoonansa ja merkityksensä suomalaisena kirjailijana, lehtinaisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana, kuin myös perheenäitinä, ystävänä ja aviopuolisona antoivat meille runsaasti keskustelun aiheita. Mainiota oli myös kuulla lukupiiriläisten omia kokemuksia kouluajoilta, jolloin Minna Canthiin jo tutustuttiin. Kiitokset kaikille!

Tervetuloa seuraavaan lukupiiriin maanantaina 25.3. klo 17 Turkuun Café Artiin. Valitsimme luettavaksi Olli Jalosen romaanin Taivaanpallo, josta hän sai kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon viime vuonna. Salmin Mirja alustaa keskustelun kirjasta.

Tervetuloa myös Turun seudun Köyliön ystävien tapaamiseen 16.2.2019 klo 14 Turun kristilliseen opistoon. Asiasta on enemmän Köyliö-seuran sivuilla http://www.koylio-seura.fi/
Lumenkaunista talven jatkoa!
Terv. Helena ja Marita


--
Marita Holkeri
Punttikatu 2
20660 Littoinen
Hei ja hyvää myöhäissyksyä!

Tervetuloa lukupiiriin ensi vuoden puolella torstaina 24.1.2019 klo 17. Kokoonnumme Turussa Café Artissa. Luettavaksi valitsimme Minna Rytisalon romaanin RouvaC., joka kertoo nuoresta Minna Canthista. Santalan Helena ja Tapani alustavat keskustelun kirjasta.
Tässä yhteydessä toivotamme teidät kaikki myös tervetulleiksi Turun jouluiseen ystävätapaamiseen 11.12.2018 klo 16.30 Turun kristillisen opiston takkahuonekabinettiin. Ilmoittautuminen Maritalle 30.11. mennessä 
Lämpimin terveisin Helena ja Marita

Marita Holkeri
Punttikatu 2
20660 Littoinen
 

 +358(0)50-3426466, marita.holkeri@gmail.comHyvä Turun seudun köyliöläinen

Tervetuloa jouluiseen ystävätapaamiseen tiistaina 11.12.2018 klo 16.30 Turun kristillisen opiston (Linnasmäen) takkahuonekabinettiin.
Illan aikana saamme nähdä ja kuulla "uusintana"  Satakunnan museon johtajan Juhani Ruohosen viime kevään ystäväkirkkopyhään koostaman esityksen "Satakunta vuotta sitten": mitä tapahtui ja millaisin seurauksin Satakunnassa sisällissodan vuonna 1918.  Esityksen kuva- ja äänivastaava on Kalevi Salmi
.
Lisäksi nautimme joulupuuroa ja torttukahvit omakustanteisesti (9 €).

Ilmoittautumiset 30.11. mennessä Marita Holkerille puh. 050 3426466,
marita.holkeri@gmail.com

Ja vielä - jos haluat tapaamisen yhteydessä hankkia seuran tuotteita (korut, kirjat, huivit) itsellesi tai pukin konttiin, varaa niitä jo etukäteen Helenalta puh. 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi


Hyvää alkavaa syksyä!

Aloitimme syyskauden lukupiirit Salossa. Meitä odotti kesäisen kukkiva pihapiiri ja vieraanvarainen isäntäväki. Helenalle ja Ensiolle suurkiitokset!
Pauliina Rauhalan Taivaslaulu sai keskustelussamme kiitosta kauniista kielestä ja hienosta kuvailevasta kerronnasta. Kirjailija esittää rohkeasti vanhoillislestadiolaisuuden sääntöjen seurauksia. Tämä aihe antoi meille runsaasti keskusteltavaa.
Santalan Helena kertoi Köyliö-seuran syksyn toiminnasta ja uusista suunnitelmista. Monenlaista kiinnostavaa on tulossa.
Seuraavaksi kokoonnumme tiistaina 6.11.2018 klo 17 Turussa Café Artissa. Luettavaksi valitsimme Heidi Köngäksen romaanin Sandra (Otava, 2017). Tässä Sandra-romaanissa lapsenlapsi tutkii, miten isoäidille kävi vuonna 1918 Ylä-Väärissä. Helena Varjus-Järvinen alustaa keskustelun kirjan tiimoilta.
Lämpimästi tervetuloa!

Terveisin Helena ja MaritaKesäinen tervehdys!

Tässä kesän keskellä jo ajatus kohti syksyä. Lukupiirimme aloittaa syyskauden Salossa. Helena Varjus-Järvinen toivottaa meidät tervetulleiksi seuraavaan lukupiiriin keskiviikkona 5.9. klo 16 heille kotiin. Osoite on Huippulankuja 3, punainen talo mäen päällä.
Luettavaksi valitsimme 2010-luvulta Pauliina Rauhalan romaanin Taivaslaulu (2013). Kirja on rohkea kuvaus vanhoillislestadiolaisuudesta. Seppo ja Marita alustavat keskustelun lukukokemuksesta.

Lämpimät kiitokset Salmin Aimolle ja Tuijalle lukupiiri-isännyydestä Tuiskulassa. Aimo kertoi Salmin talon ja sen asukkaitten historiasta. Niistä oli kiinnostavaa kuulla. Kahvipöydän herkut maistuivat erinomaisesti, ja keskustelu kirjallisuudesta virisi ilahduttavan vilkkaana. Jusa Peltoniemen kirjoittama satiiri ei niin kovin kiittäviä kommentteja saanut.
Ilta jatkui viihtyisänä Tuiskulan Kesäteatterissa. Kannattaa mennä katsomaan  "Yällisii yrittäjjii", jos et vielä ole sitä nähnyt. Tuiskulalaiset tekevät taas ansiokkaasti laadukasta teatteria.
Vielä on kesää jäljellä ... nauttikaamme siitä täysin siemauksin!
Iloisiin tapaamisiin!
T. Helenat ja MaritaTurun lukupiiri
Kesällä lukupiirimme kokoontuu maanantaina  heinäkuun 2. päivä 2018 klo 16 Köyliön Tuiskulassa Aimo ja Tuija Salmin luona. Osoite on  Ilmiintie 54.
Luettavaksi valitsimme Jusa Peltoniemen Jäähyväiset sukuromaanille vuodelta 2000. Helena alustaa keskustelun.
Marjatalle suurkiitokset Veronica Pimenoffin Maa ilman vettä -kirjan teemojen avaamisesta ja runsaan keskustelun virittämisestä. Meitä oli koolla Café Artissa yhdeksän lukupiiriläistä. Helena kertoi myös Köyliö-seuran kuulumisia. Köyliö-päivien järjestelyt ovat täydessä käynnissä.
Tervetuloa kesäiseen Tuiskulaan!
T. Aimo, Helena ja Marita

KEVÄTRETKI KOROISIIN
Kulttuuriperintövuoden innostamina Turun seudun köyliöläiset tutustuvat muinaisjäännöskohde Koroistenniemeen  keskiviikkona 23.5.18 kello 17.00 alkaen.
Kokoonnumme Kahvila Koroisten parkkipaikalla osoitteessa Koroistentie 2, Turku.  Kauempaakin tulevat ovat tervetulleita!
Koroistenniemessä sijaitsi 1229-1300 Turun Piispanistuin ja kirkko. Oppaana toimii dosentti Kari Uotila, joka on viime aikoina tehnyt ryhmineen kaivauksia lähistöllä Vähäjokilaaksossa.  Retkikahvit juodaan lähellä sijaitsevan  Kristillisen opiston kahviossa, Lustokatu 7.
Voit ennakkoon paneutua alueen vähän uudempaan historiaan lukemalla Mirja Heikkilän romaanin  ”Unikankareen kellot” vuodelta 1988.  Se kertoo 1600 –luvun elämänmenosta Unikankareella  tuomiokirkon vaiheilla.
Tervetuloa keväiseen Turkuun!
Ilmoittautuminen Marita Holkerille 050 3426466, marita.holkeri@gmail.com
13.5. mennessä.


Lukupiirimme kokoontuu seuraavaksi keskiviikkona 14.3.2018 klo 17 Turussa Café Artissa. Päätimme vielä jatkaa Suomi 100 -vuodelle listattujen kirjojen parissa. Nyt on vuorossa 1980-luku ja Antti Tuurin romaani "Ameriikan raitti" vuodelta 1986. Salmin Kalevi esittelee kirjailijan ja kirjan.
Lämpimästi tervetuloa lukupiiriin!Hei kaikki lukupiiriläiset!
Seuraavaksi kokoonnumme Turussa Café Artissa maanantaina 16.4. vähän totuttua aikaisemmin eli klo 16.30.

Päätimme lukea Veronica Pimenoffin kirjan Maa ilman vettä vuodelta 1999. Marjatta alustaa keskustelun.
Kaleville kiitokset Antti Tuurin, Ameriikan raitin ja pohjalaisen yritteliäisyyden esittelystä. Kiitokset kaikille lukukokemuksen virittämästä vilkkaasta keskustelusta.
Tuttuun tapaan Helena kertoi Köyliö-seuran kuulumisia ja kannusti osallistumaan moniin kevään tilaisuuksiin.
Tervetuloa lukupiiriin ja tuttuja tapaamaan!
T. Helena ja Marita
--
Marita Holkeri
Punttikatu 2
20660 Littoinen
 
 +358(0)50-3426466


Turun lukupiiri käynnisti lukuvuoden 2018 maanantaina 15.1. Turussa Café Artissa. Paikalla oli 10 lukupiiriläistä. Helena kertoi Köyliö-seuran uusimmat uutiset.  Paljon on tarjolla tapahtumia ja toimintaa.(seuraa sivuja www.koylio-seura.fi)
Seppo Holkeri esitteli Aarto Paasilinnan romaanin Operaatio Finlandia vuodelta 1972. Lukukokemus herätti monenlaisia mielipiteitä. Keskustelu A. Paasilinnan huumorista kävi vilkkaana.
 
 
 
 
 
T. Helena ja Marita

--
Marita Holkeri
Punttikatu 2
20660 Littoinen
 
 +358(0)50-3426466Hyvä Turun seudun köyliöläinen!


Köyliö-seuran Ystävät-jaosto järjestää syksyn mittaan kotiseutuhenkisiä ystävätapaamisia Etelä-Suomen kaupungeissa.  Turun seudulla treffit ajoittuvat joulun alle eli tapaamme keskiviikkona 13.12.2017 kello 17.00 Lounais-Suomen Marttojen kokoustiloissa Ylipistonkatu 33 G. Ohjelmassa mm.:
- juodaan kaffetta ja nautitaan jouluisista pöydän antimista
- saadaan tuoreimmat kunnan ja Köyliö-seuran kuulumiset sekä katsaus Martta-toimintaan Köyliössä ennen/nyt.

- Salmin Kalevi  näyttää ja kertoo, mitä kaikkea Köyliön museoiden kätköistä on Museotaksvärkkihankkeen kuvauksissa löytynyt: mm. kooste piipuista, opetuksen havainnollistamisen esineistä ja ennenvanhaisista  juhlavaatteista
- Köyliist 14-ruokaperinnekirja julkaistaan isänpäivän tienoilla. Kirjan työnimi on "Lempimäisiä" legendaarisen pitokokin Lempi Nummen mukaan. Seuran puheenjohtajan Samuli Vahteristo esittelee kirjan, jota voit ostaa itselle tai lahjaksi pukin konttiin.  Myös vanhempia Köyliist-kirjoja  (1-13) on mukana.  Tarkista, mitä sinun kirjahyllystäsi puuttuu ja tee edullisia täydennysostoksia!
Kainon valmistamia Köyliö-seuran nimikkohuiveja myös saavissa käynin yhteydessä.
Illassa ovat mukana  vuoden 2017 Lalli ja Kerttu sekä em. esiintyjien lisäksi muitakin seuran toimijoita. 
Tulethan sinäkin , tuo mukana ystäväsikin!

Ilmoittaudu Maritalle puhelin 050 3426466 tai marita.holkeri@gmail.com tai Helenalle puhelin 050 5417945 tai sähköposti santalat@pp.inet.fi  10.12. mennessä. 
Iloisiin tapaamisiin Marita Holkeri os. Erkkilä Kalmeenkulmalta  ja Helena Santala os. Hyötilä Kepolasta

Ps.  Jäsenmaksut ovat seuran tekemän kotiseututyön tärkein rahoituslähde. Oletko sinä kantanut "kortesi" kekoon. Ellet, tee se maksamalla jäsenmaksu 15 euroa (perhejm. 25 euroa)  tilille FI30 5476 6840  0112 91.
Muista mainita perheenjäsenen nimi ja UUSI jäsen, muista antaa yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköposti)   Muutoksista yhteystiedoissa voit ilmoittaa Helenalle  santalat@pp.inet.fi tai 050 5417945.


TURUN LUKUPIIRI

Kokoonnuimme 8.11. Cafe Wäinössä Turussa kahdeksan lukupiiriläisen porukalla. Saimme Helenan tuomina Köyliö-seuran uusimmat uutiset. Mirja kertoi laajasti kirjailija Marja-Liisa Vartion elämänvaiheista. "Kaikki naiset näkevät unia"-romaanin rouva Pyy paljastuikin paljolti itse kirjailijan henkilökuvaksi. Keskustelu oli vilkasta erinomaisen alustuksen innostamana.
Seuraavaksi kokoonnumme 15.1.2018 klo 16 Café Artissa Turussa. Luettavaksi valitsimme Arto Paasilinnan Operaatio Finlandia vuodelta 1972. Seppo Holkeri esittelee kirjailijan ja alustaa keskustelun.
Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi aloittamaan lukuvuotta 2018!
Helena ja Marita

**************
Turun lukupiiri aloitti syyskauden kokoontumalla Littoisissa Holkerilla elokuun 29. päivä. Paikalla oli 11 lukupiiriläistä.

Helena kertoi Köyliö-seuran syksyn toiminnasta. Paljon on tulossa kiinnostavia tapahtumia ja tapaamisia.
Marjatta kuvaili värikkäästi kirjailija Veikko Huovista ja Havukka-ahon ajattelija-kirjan synnyttämiä luontotunnelmia ja ajatuksia suomalaisuudesta. Metsä ja sen tarjoama monimuotoinen luonto nousi vahvasti esille keskustelussamme. Kirjailijan huumori ja  oivallukset Konsta Pylkkäsen ajatuksista, sekä sinisistä että muista, ihastuttivat.
Seuraava lukupiiri on Turussa Café Artissa keskiviikkona 8.11.2017 klo 17.00.
Kirjaksi valitsimme vuodelta 1960 Marja-Liisa Vartion Kaikki naiset näkevät unia. Mirja esittelee kirjailijan ja alustaa keskustelun.

Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!
Helena ja Marita TAMPEREEN JA TURUN LUKUPIIRIT TAPASIVAT ILMILINNASSA

Tampereen ja Turun lukupiirin edustajilla oli hieno mahdollisuus tutustua Axel ja Barbro Cedercreutzin kesäkotiin Ilmilinnaan 3.8.2017. 
Talon ja taiteen historia tulivat tutuiksi isäntäväen asiantuntevalla opastuksella.  Kiitollisina lukupiiriläiset  Kesätervehdys lukupiiriläisille!
 
Kokoonnuimme Kepolassa viehättävässä Villa Linturin kesäkahvilan kamarissa torstaina 6.7.-17. Meitä oli koolla 11 lukupiiriläistä. Kahvien nauttimisen lomassa Helena kertoi Köyliö-seuran kuulumisia. Köyliö-päivät olivat juuri ajankohtaiset runsaine tapahtumineen. Kalevi kannusti osallistumaan Köyliö-seuran Museotaksvärkki-hankkeen talkoisiin.

Marita esitteli kirjailija Helvi Hämäläisen ja alusti keskustelun Helvi Hämäläisen säätyläisromaanista Säädyllinen murhenäytelmä vuodelta 1941. Keskustelu oli erityisen vilkasta, analysoivaa ja pohdiskelevaa. Mielipiteet lukukokemuksesta ja tiedot Helvi Hämäläisen aikalaiskuvauksesta rikastivat taas kirjallisuuden tuntemusta.

Tervetuloa seuraavaan lukupiiriin tiistaina 29.8.-17 klo 17 Kaarinan Littoisiin Holkerille, Punttikatu 2, 20660 Littoinen.
Luettavaksi valitsimme Veikko Huovisen romaanin Havukka-ahon ajattelija vuodelta 1952. Havukka-ahon ajattelija oli useita sukupolvia riemastuttaneen ja hämmästyttäneen Huovisen läpimurtoteos. Romaanin päähenkilö Konsta Pylkkänen pohdiskelee yleisihmisellisiä mietelmiä ja soveltaa omalaatuista käsitteistöään maailman hahmottamiseen.
Marjatta esittelee kirjailijan ja alustaa keskustelun.


Ja lämpimät onnittelut Helenalle, joka palkittiin Kerttu-tittelillä Köyliö-päivillä!

Aurinkoista kesän jatkoa ja tapaamisiin!

T. Marita 
LUKUPIIRIKUULUMISIA

Koleana toukokuun torstaina 11.5.2017 kokoonnuimme Turussa Café Artissa. Meitä oli koolla kahdeksan: Helena ja Tapani Santala, Helena Varjus-Järvinen, Ensio Järvinen, Mirja ja Kalevi Salmi, Kauko Mäntylä ja Marita Holkeri.
Lämminhenkisessä lukupiirissämme saimme ensin kuulla Helenan terveiset Köyliö-seuralta ja tietoja kesän tapahtumista - mm. Köyliö-päivät 8.-9.7.17.

Olimme lukeneet Toivo Pekkasen Tehtaan varjossa. Helena kertoi kirjailijasta ja alusti keskustelun luetusta. Vaikka kirja oli sävyltään melankolinen, Helenan alustus kirvoitti iloisen ja vilkkaan keskustelun ihmiselämän peruskysymyksistä, työstä ja toimeentulosta. Pekkasen kuvaus 1930-luvun kaupungistumisesta ja työläisperheen niukasta elämästä tehtaan varjossa viritti keskusteluun monia näkökulmia. Myös itse kirjailija, hänen elämänsä ja tuotantonsa nousivat erityisesti esille keskustelussamme.

Seuraavaksi kokoonnumme Köyliön Kepolassa, Villa Linturissa torstaina 6.7. klo 15. Kirjaksi valitsimme 1940-luvun kirjallisuutta edustavan Helvi Hämäläisen (1907-1998) Säädyllinen murhenäytelmä. Marita esittelee kirjailijan ja alustaa keskustelun.
Hämäläisen menestynyt romaani Säädyllinen murhenäytelmä (1941)kertoo kahden helsinkiläisen intellektuelliperheen elämästä ja kulissien pystyssäpitämisen vaikeasta taidosta. Kirjan päähenkilöinä ovat arkeologian tohtori Tauno Saarinen ja hänen vaimonsa Elisabet. Rinnalla kulkee tohtorin sisaren, kulttuurikriitikkona työskentelevän Naimin, tarina raastavine rakkaussuhteineen.Tohtorisperheen salaisuus piilotetaan säädyllisyyden sumuverhon taakse. Henkilöt kuvataan aikansa ihmistyyppien edustajiksi. Kirja herätti ilmestyessään runsaasti huomiota osittain siitä syystä, että sen keskeisten henkilöiden esikuviksi tunnistettiin Oiva ja Tyyni Tuulio, A.M. Tallgren ja Olavi Paavolainen.

Tapaamisiin kesäisessä Köyliössä.
Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!
Helena ja MaritaTurun lukupiiri

Keväinen räntäsade ei meitä pelottanut, kun kokoonnuimme runsaalla joukolla Turussa Aurajoen rannalla Café Artissa 9.3.2017. Paikalla olivat Helena ja Tapani Santala, Leena Leinonen, Helena Varjus-Järvinen, Marjatta Siitonen, Mirja Salmi, Pirjo Terho, Kauko Mäntylä ja Marita Holkeri.
Helena S. kertoi Köyliö-seuran tuoreimmat kuulumiset ja kannusti meitä osallistumaan tuleviin tapahtumiin, joista on tietoa Köyliö-seuran kotisivuilla www.koylio-seura.fi..
Olimme lukeneet Unto Seppäsen tuotannosta novellikokoelman Taakankantajat 1920-luvulta ja romaanin Evakko vuodelta 1954. Leena Leinonen kertoi laajasti kirjailijasta ja alusti vilkkaan keskustelun mainituista teoksista. Lämpimät kiitokset Leenalle!
Unto Seppäsen runollisen kuvaileva kieli herätti ihastusta. Keskustelua siivittivät meidän omat kokemuksemme ja kuullut tiedot ajasta, jolloin karjalaiset tulivat siirtolaisina Köyliöön. Totesimme, että Unto Seppäsen suurromaani Evakko on koskettava kuvaus meille jälkipolville tiedoksi siitä kohtalontiestä, joka sodan tullen erotti karjalaiset syntymäsijoiltaan ja kotiseuduiltaan.

Seuraava lukupiiri on torstaina 11.5.2017 klo 17 Café Artissa.
Valitsimme seuraavaksi luettavaksi Toivo Pekkasen vuonna 1932 kirjoittaman romaanin Tehtaan varjossa. Helena S. kertoo kirjailijasta ja alustaa keskustelun lukukokemuksesta.
Kirjojen Suomi, 101 kirjaa, toteaa seuraavaa:
Toivo Pekkasen läpimurtoteos Tehtaan varjossa vaikutti myyntimenestyksensä myötä 1930-luvun suomalaisten asenteisiin. Köyhän ja raskaan lapsuuden ja nuoruuden elänyt Toivo Pekkanen eritteli omaelämänkerrallisessa teoksessaan työläismiehen tuntoja rehellisesti ja tarkasti. Kirjan päähenkilö Samuel Oino aloittaa isänsä kuoleman jälkeen työn tehtaassa, joka on kuin yhteiskunta pienoiskoossa.Tehtaan varjossa on yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimpia työläisromaaneja. Kirja on paitsi ulkopuolisen yksilön kehitystarina myös sisällissodan jälkeisen Suomen nousukauden kuvaus.
Tervetuloa mukaan!
T. Helena ja Marita

--
Marita Holkeri
Punttikatu 2
20660 Littoinen
 
 +358(0)50-3426466

LUKUPIIRIKUULUMISIA

Aloitimme Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kokoontumalla  23.1.2017 Turussa Café Artissa. Paikalla olivat Helena ja Tapani Santala, Mirja ja Kalevi Salmi, Helena Varjus-Järvinen, Ensio Järvinen, Marjatta Siitonen, Leena Leinonen ja Marita Holkeri.

Helena kertoi Köyliö-seuran kuulumiset. Kevään ja kesän toiminta tulee olemaan varsin vilkasta (ks. www.koylio-seura.fi/ajankohtaista). Iloisesti osallistumaan!

Marjatta alusti keskustelun Mikko Porvalin kirjoittamasta kirjasta "Rautasormus ja muita rakkaustarinoita sotavuosilta". Lämpimät kiitokset Marjatalle vahvasta kirjan sisällön tulkinnasta. Kirja ja Marjatan alustus kirvoittivat vilkkaan keskustelun.

Seuraava lukupiiri on maanantaina 9.3.2017 klo 17 Turussa Café Artissa.
Jatkamme Suomen itsenäisyyden juhlavuotta lukemalla Unto Seppäsen (1904-1955) kirjoittaman kirjan Taakankantajat, novelleja. Otava 1927. Leena Leinonen alustaa kirjan, hän kun on "Karjalan tyttöjä".
Unto Seppänen ikuisti Taakankantajat-novellikokoelmaansa 1920-luvun Karjalan. Hän tallentaa teksteissään ihmisten muuttunutta arkea. Karjalankannaksen huvilaelämän loistokkuus oli mennyttä aikaa. Novellikokoelman tarinat edustavat 1920-luvulle tyypillisesti romanttista urbanismia. Niissä on kuitenkin jo viitteitä Seppäsen myöhempien teosten iloluonteisesta huumorista. Myöhemmin Unto Seppänen nousi Karjalan evakoiden kuvaajana merkittäväksi suomalaiseksi kirjailijaksi
.
Olemme suunnitelleet lukevamme teoksen jokaiselta itsenäisyyden vuosikymmeneltä. Kirjat mahdollisesti valitaan Ylen toimittajien laatimalta listalta "101 kirjaa" (ks. yle.fi/kirjojensuomi)

Tervetuloa mukaan!
Antoisia lukuelämyksiä!
T. Helena ja Marita
Turun lukupiiri, jo 5v.
Aloitamme Suomen juhlavuoden Cafe Art´issa maanantaina 23.1.2017 kello 17.00. Luemme Mikko Porvalin tositarinateoksen "Rautasormus ja muita sota-ajan rakkauskertomuksia", Atena 2013. Marjatta perehtyy kirjailijaan ja kirjaan alustajana.

Mikko Porvali (s. 1980) on keskisuomalainen sotahistorioitsija ja rikostutkintaan erikoistunut poliisi. Hänellä on juuria rajantakaisessa Karjalassa. Sukuun kuuluu myös venäläisemigrantteja. Nämä yhteydet tulevat esille myös tositarinateoksessa Rautasormus ja muita rakkaustarinoita sotavuosilta. Mukana onkin monenlaisia eri sota-aikojen ihmiskohtaloita.

Hyviä lukuhetkiä ja Jouluiloa kaikille
Helena S

Joulutapaaminen Turussa


Hyvät Turun seudun köyliöläiset, Köyliön ystävät! Tavatkaamme joukolla jouluisissa merkeissä maanantaina 12.12. kello 17-19. Paikkana on Elvina Cafe, Yliopistonkatu 15.


Saamme vieraaksemme Köyliö-syntyisen kouluneuvos Torsten Silvolan, jolta on äskettäin ilmestynyt omaelämäkerrallinen kirja "Kepolan pojan koulutie". Illan aikana kuulemme Taatan (F.E. Sillanpää) joulupakinan ja jotakin jouluista myös Mika Waltarilta.


Allekirjoittanut tuo terveisiä Köyliöstä ja Köyliö-seurasta. Seuran tuotteita (kirjoja, koruja ja huiveja) voi ostaa pukin konttiin. Myös Torstenin kirja on hankittavissa paikan päältä 15 euron hintaan.

Köyliö-seura tarjoaa torttukahvit. Tarjoilun mitoittamiseksi ilmoittautumiset 8.12. mennessä puhelin 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi.


Iloisiin tapaamisiin Helena Santala


Ps. Jos haluat tutustua Torstenin kirjaan jo etukäteen, kysy kirjastoista ja kirjakaupat tilaavat kirjaa myytäväksi pyynnöstä. Kirjan voi ostaa myös sähköpostitse Torstenilta osoitteesta seya47@gmail.com.


Turun lukupiiri

Hei lukupiiriläiset ja hei te kaikki muutkin Waltarista ja köyliiläisestä seurasta kiinnostuneet!
Turun lukupiiri kokoontuu Cafe Art´issa, Läntinen Rantakatu 5, maanantaina 21.11. kello 17.00. Luemme Mika Waltarin tuotannosta kirjan "Mies ja haave. Helena Varjus-Järvinen pitää alustuksen kirjasta ja kertoo meille kirjailijasta. Ja kun joulu on jo lähellä, Helena lukee katkelmia Waltarin kirjasta "Joulutarinoita". Kaikki kiinnostuneet mukaan:) Iloisiin tapaamisiin Helena S
 
 
 
LUKUPIIRI kokoontuu taas 3.10.2016
 
Kesän lukupiiri pidettiin tänäkin vuonna maalla - nyt Pyhäjärven tuntumassa Tuulikki Linnanhovi-Franze´in ja hänen miehensä kauniissa kesäpaikassa Käkiniementie 19 tiistaina 28.6. 2016 kello 15.00. Meitä oli koolla 12 Köyliö-taustaista lukupiiriläistä. Kiitokset Tuulikille ja myös Helena-siskolle ja Ensiolle emännöinnistä/isännöinnistä. Vuolaan keskustelun lomassa joimme maittavat mansikkakakkukahvit (oli 3 sorttia). Kahvistelun jälkeen kuuntelimme Kalevin "soittamana" kirkkolauantain 24.4. tallenteen Köyliön kirkon peruskorjauksen yhteydessä tehtyjen hautalöytöjen tutkimuksista. Kävi selville, miten yksityiskohtaiset tiedot viiden haudan löydöistä on voitu dokumentoida. Johtopäätösten tekeminen on vielä kesken.

Iltapäivä oli jo pitkällä, mutta vielä käytiin Helenan (Santala) laatima lyhyt murrevisa. Keskustelua Köyliist 3 "Murrekirjan" tarinoista ei ehditty käydä., mutta jokainen ne lukenut on saanut itse tykönänsä mieluisan lukukokemuksen.

Lukupiirimme pitää kesäpaussia ja tapaamme vasta maananataina 3.10. Cafe Arte´issa heti Turun kansainvälisten kirjamessujen (30.9.-2.10) jälkeen, joilla messuilla myös Köyliö-seura ja Tuiskulan kesäteatteri ovat mukana.
Aimo Salmin ehdotuksesta - hän on myös teoksen alustaja - luemme F.E. Sillanpään romaanin Hurskas kurjuus.

"Hurskas kurjuus on Frans Eemil Sillanpään vuonna 1919 kirjoittama romaani, jonka aiheena on vuonna 1918 käyty Suomen sisällissota. Romaani kertoo Juha Toivolan, yksinkertaisen mutta hyväntahtoisen köyhän torpparin elämäntarinan. Koko elämänsä nöyrästi raatanut Toivola päätyy sisällissodan aikana punakaartiin ja sodan jälkeen valkoiset teloittavat hänet, vaikka hän ei ole todellisuudessa tehnyt mitään pahaa." Wikipedia.

Tervetuloa mukaan! Myös uudet, köyliiläisten lukupiiristä kiinnostuneet ovat tervetulleita :)
Turun lukupiiri

Piirimme paneutuu toukokuun lukupiirissään pyhiinvaellukseen. Tapaamme 19.5. Aurajoen rannassa Cafe Arte´issa kello 17.00. Luemme kirjan Jean-Christophe Rufin: Vaellus, Santiago de Compostelan kulkijat, Gummerus 2015. Lähes 800 kilometrin mittainen vaellus pyhän Jaakobin jalanjäljissä Santiago de Compostelaan on pyhiinvaellusmatkojen kuningas. Kauko Mäntylä paneutuu kirjaan alustajana. Saamme vieraaksemme useita eripituisia vaelluksia Santiago de Compostelassa tehneen terveydenhoitaja Seija Muurisen Säkylästä. Rohkaiskoon lukukokemus ja sen pohjalta käytävä keskustelu sekä vieraamme kokemukset mahdollisimman monia harkitsemaan vaellusta ainakin Turusta Ruskon kirkolle, ellei peräti kirjamme maisemiin. Ilmoittautumiset lukupiiriin Helenalle 15.5. mennessä 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi
Pyhiinvaellus 2016

Pyhiinvaellukset olivat ihmiskunnan historian ensimmäisiä elämysmatkoja, ja 2000-luvulla niiden suosio on vain kasvanut.Ystävät-jaoston tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on tiedottaa Köyliön ystäville pyhiinvaelluksesta, joka tänä vuonna on ns. lyhyempi vaellus.

Pyhän Henrikin ekumeenisella pyhiinvaelluksella ti 14.6.2016 patikoidaan Pyhän Henrikin tietä Turun Maarian kirkolta Ruskon kirkolle (ks. tarkemmin www.pyhiinvaellukset 2016)

 

 
"Poika Pajulan pelloilta" eli Kauko Mäntylä kutsuu Turun seudun köyliöläisiä ja muualtakin mukaan pääseviä osallistumaan alla olevaan ohjelmaan Salossa. Turun seudun köyliöläiset kokoontuvat ensin lukupiiriin Cafe Makuun, Turuntie 5 kello 15-16.30 ja siirtyvät sieltä festaripaikalle päätapahtumaan kello 17.00 (ks. ohjelma alempana). Luettavan kirjan suhteen olemme ajan hermolla: paneudumme äsken palkittuun Tapio Koivukarin kirjaan "Unissasaarnaaja", Johnny Kniga 2015. Salmin pariskunta alustaa. Kimppakyydeistä voidaan sopia. Ilmoittaudu 16.3. mennessä Helenalle 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi. Kaikki halukkaat tervetuloa!
 
SALO IRISH -festival 18.-19.3. 2016
"Poika Pajulan pellolta" eli Kauko Mäntylä kutsuu Turun seudun köyliöläisiä ja muualtakin mukaan pääseviä festareille Saloon. Ks. alla. Palataan lähempänä, josko saadaan järjestymään kimppakyytiä yms.treffiä.

1) TAVOITE: ILOISET IRLANTILAISPÃIVÃT SALOON
 

Salo Irish on irlantilaisen musiikin ja tanssin festivaali, joka järjestetään Salossa 18.-19.3. 2016. Ajankohta on aivan Irlannin kansallispäivän, St. Patrick's Dayn, tuntumassa.

Haluamme rakentaa rennon päivän, joka voisi piristää välillä apeantuntuisia salolaistunnelmia.

Festivaaliin järjestää Finnish-Irish Society ry Salon osasto.

 

2) SALO IRISH -ESIINTYJÄT

Festivaalien päätapahtumassa Kulttuuritalo Kivassa 19.3.2016 esiintyy kolme irkkumusiikin yhtyettä sekä irlantilaisen tanssin ryhmä. Tapahtuma antaa monipuolisen kuvan irkkumusiikin ja -tanssin laajasta genrestä. Mukana on musiikkilajille tyypillisiä, suomalaisille ehkä eksoottisia soittimia, kuten säkkipilli.

Kaikki esiintyjät asuvat tätä nykyä Suomessa.

Dragon Irish Dancers, Turku
Gather No Moss -duo, Helsinki/Turku
The Irish Session of Helsinki
The Green Hope, Salo
 

 

 

 

 

Dragon Irish Dancers: Laura Kätkänaho, Terhi Honkola, Tuomas Tamminen, Hanna Salmi etc (8-10 tanssijaa).

Gather No Moss -duo: Jonathan ja Jack Hutchings.

The Irish Session of Helsinki: Kirsi Vinkki, Samuli Karjalainen, Claude Bouillin, Heikki Kylkisalo, Rauno Junkkari.

The Green Hope: Arto Pasio, Jaana Virtanen, Erkki Leppäkoski, Kauko Mäntylä.

Instrumentit: laulu, uillean pipes (säkkipilli), kaksirivinen, low whistle -huilu, tinapilli, bodhrán, banjo, viulu, kitara, mandoliini ja basso.

 

3) FESTIVAALIN AIKATAULU 18.-19.3.2016

Pe 18.3.2016:

Klo 10 The Green Hope soittaa keikan salolaisessa Asemakadun päiväkodissa.

Klo 21 The Green Hope soittaa keikan Pub Tappere€â„¢s Innissä Sauvossa.

 

Lauantai 19.3.2016

Klo 11 promoesiintyminen Kauppakeskus Plazassa Salossa. The Green Hope soittaa.

Klo 13 promoesiintyminen Salon pääkirjastossa. The Green Hope, Dragon Irish Dancers. Kirjastossa on festaria edeltävänä aikana Irlanti-aiheinen näyttely.

Klo 17-20.30 päätapahtuma Kulttuuritalo Kivassa (Horninkatu 21).

Noin klo 20.30 jamit Pub Wanhassa Mestarissa (Turuntie 2). Vapaamuotoiset yhteissoittojamit, osa päätapahtuman artisteista mukana.

 

4) SALO IRISH -PÄÄTAPAHTUMAN AIKATAULU:

Klo 17

Dragon-tanssiryhmä (noin 8 min.)

The Green Hope (noin 35 min.)

Dragon-tanssiryhmä toinen esitys (noin 8 min.)

-------

Väliaika 20 min.

-------

Gather no Moss (noin 35 min.)

-------

Väliaika (30 min.)

-------

The Irish Session of Helsinki (noin 35 min.)

 

5) TIETOA PÅÅTAPAHTUMASTA

Kulttuuritalo Kivan ovet aukeavat päätapahtumaa varten 19.3. klo 16.

Kivan Ravintola Räntmestari palvelee festarivieraita. A-oikeudet. Ravintolaan voi niin haluttaessa tehdä etukäteen tarjoiluvarauksen ajalle ennen esityksiä tahi väliajoille, numero on 050 5333 723, ravintoloitsija Marjo Katajainen.

Lisätietoa Kivasta:

http://www.kulttuuritalokiva.fi

Pääsylipun hinta ovella on 10 euroa. Vähintään viiden hengen ryhmille lipun hinta on á 7 euroa. Narikkamaksu 2 e. Lippuvarauksia voi etukäteen tehdä sähköpostitse osoitteeseen

satuvee@gmail.com

tai puhelimitse, Satu Pasio 050 5984867.

Kivan aulassa on myyntipöytiä, joilta vieraat voivat tehdä festariostoksia. Myynnissä mm. levyjä, T-paitoja ym.

Lisätietoa festivaalista:

Kauko Mäntylä

044 3080 410

kaukomantyla@gmail.com

www.facebook.com/thegreenhope

 
 
Hyvät Turun seudun köyliöläiset!

Hyvän uuden vuoden toivotukset kaikille! Vuosi Köyliö-seurassa on alkanut toimeliaasti uuden puheenjohtajan Samuli Vahteriston johdolla.

Tiedotetta, jossa informaatiota kevään ohjelmasta, ollaan laatimassa.Luvassa on paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja toimintaa. Seuraa myös sivuja www.koylio-seura.fi.

Ja taas on aika tavata lukupiirin merkeissä täällä Turussa.

Kiitän kaikkia tähän asti lukupiiriimme osallistuneita antoisista yhteisistä hetkistä kirjallisuuden parissa. Seuraava tapaamisemme on jo keskiviikkona 10.2.2016 kello 17.00 Daily Bistrossa, Brahenkatu 20 D.

Luettava kirja on Anna-Maija Elosen "Tätä sä haluut". Kirjassa vilahtelee Köyliön ja lähipitäjien paikannimiä ja Elonen on kirjan kirjoittamisen aikoihin asunut Köyliössä. Marjatta Siitonen pitää alustuksen kirjailijasta ja kirjasta.

Tervetuloa kaikki uudet ja "vanhat" piiriläiset! Ehkä ideoimme jotakin uuttakin ohjelmaa Turun puoleen.

Iloisiin tapaamisiin Helena ja Tapani kans

 
 
 
JOULUKUUN LUKUPIIRI- YMS. TAPAAMINEN 8.12.2015
Hei kaikki lukupiiriläiset! Kiitokset kaikille Cafe Caressa mukana 25.9.15 mukana olleille. Kävimme vilkkaan keskustelun köyliöläisen Aimo Kalmeenojan kirjasta "Miinanraivaajat". Erityiskiitos Järvisen ensiolle ansiokkaasta alustuksesta sekä Marita Holkerille, joka tutustutti meidät kirjailijan persoonaan. Allekirjoittanut ei ollut lukenut ko. kirjaa kokonaan tapaamispäiväämme mennessä, mutta kiinnostuin ja luin kirjan loppuun halulla ja nauttien: murteiden lukeminen alkoi sujua ja erityisen antoisaa oli sukeltaa erilaisin taustoin varustettujen nuorten miesten ajatusmaailmaan. Jäin hämmästelemään Aimo Kalmeenojan kirjallista lahjakkuutta ja tuotteliaisuutta (näytelmät yms.) muutoin niin erilaisen ja varmaan raskaankin elämäntyön ohessa. Kiitos Aimolle!

Olet tervetullut Daily Bistroon , Brahenkatu 20 D tiistaina 8.12. kello 17.00. Mukavan yhdessäolon lisäksi ohjelmassa on:


* Köyliö-seuran ja Köyliön ajankohtaisia kuulumisia

* lukupiiriläiset käsittelevät kirjaa Olli Jalonen "Miehiä ja ihmisiä", Otava 2014. Huom! Kirja on sitten viime tapaamisemme 25.9. muuttunut. Me Helenat (Varjus-Järvinen ja Santala) olemme valmiit esittelemään kirjailijan, kirjan ja lukukokemuksemme. Kaikki mukana olevat voivat tulla mukaan keskusteluun. Ehkä kipinä lukupÂ¥iiriimme liittymisestä syttyy keskustelun myötä.

* muistelemme lapsuuden ajan jouluja, johon aiheeseen meidät vie Paula ja Erkki (k. syyskesällä 2015) Härkälän kirjoitus Köyliist 11 kirjassa Lumienkeli. Joku joululaulukin lauletaan.

* joulun alla ilmestyvä Köyliö-seuran juhlakirja esittäytyy. Jos kirja ehtii tapaamiseemme mennessä nähdä päivänvalon, sitä saa myös tilaisuudessa ostaa omaan kirjahyllyyn ja pukinkontiin.

* Köyliö-seura tarjoaa joulupuuroa ja glögiä.

Olet sydämellisesti tervetullut. Ilmoitathan tulostasi tarjoilun mitoittamiseksi 4.12. mennessä Helenalle 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi

Kirjoitti Helena SLUKUPIIRI TURUSSA

Tapaamme seuraavan kerran Turussa ja paikka ja aika on: Cafe Carre, Linnankatu 3 B 25.9. kello 15.00 (aikainen kellonaika johtuu paikan sulkemisajasta). Ensio Järvinen alustaa köyliöläisen Aimo Kalmeenojan kirjoittaman kirjan Miinanraivaajat, jonka me kaikki pyrimme lukemaan etukäteen.

Iloisiin tapaamisiin kesäkuukausien jälkeen Turussa. Lämpimiä päiviä toivotellen

Helena S

 

 

LUKUPIIRIMME ON VOIMISSAAN

Toukokuussa palattiin Cafe ArtÂe´iin talven tauon jälkeen. Kymmenen henkilön voimin käsittelimme Paula Havasteen kirjoittamaa kirjaa "Tuulen vihat". Ennakkotietojen mukaan tarina olisi tunnistettavissa Köyliönjärven tietämillä tapahtuneeksi mutta kovin vähän jos ollenkaan löysimme meille niin tuttuja maisemia. Kirjassa Lalli on Larri ja Kerttu Kerte. Heistä tuli kirjassa esille ihan erilaiset luonteenpiirteet kuin aikaisemmissa lukemissamme kuvauksissa. Mutta tässäkin kirjassa piispa ja piispan miehet tulivat, nauttivat talon kaikista "antimista" ja piispa menetti henkensä.

Maanantaina 29.6. onnistuneiden Köyliö-päivien jälkeen tapasimme Köyliössä Kalmeen kulman Erkkilässä, jonne meidät oli kutsunut taloa nyt kesäasuva Holkerin pariskunta. Talo on Maritan lapsuudenkoti. Mukaan olivat tulleet myös Martti Erkkilä puolisoineen. Meitä oli ennätyssuuri määrä koolla eli 15 henkeä:) Käsittelimme köyliöläisyyttä ja Köyliötä kylineen 2013 ilmestyneen Lumienkeli-kirjan pohjalta uudelleen. Salme Luostarinen (Lehtola) oli paneutunut kirjaan ja piti mitä mainioimman alustuksen. Me paikalla olleet kirjaan kirjoittaneet saimme tilaisuuden täydentää ajatuksiamme ja saimme myös muilta mukana olleilta täydennystä kirjoituksiimme.
 
Haimme myös selityksiä sille, mikä on Kylien Köyliön salaisuus. Erittäin aktiivisten kylien joukkoon kuuluvat Tuiskula ja Vuorenmaa - myös muut kylät - saivat aktiivisuudestaan valaistusta. Selityksinä löytyivät pitkät autottoman ajan välimatkat, koulun ja opettajan merkitys, siirtolaisten tulo, selviämisen halu ...
 
Keskustelu oli vilkasta. Puheenvuoroja oli suorastaan jonossa. Kello 15.00 aloitettu tapaaminen jatkui vielä pihamaallakin aina yli 19.00 saakka. Lukupiiri kiittää Holkerin pariskuntaa vieraanvaraisuudesta ja jo sinänsä muistoja herättävistä lukupiirin ulkoisista puitteista. Oli hienoa saada poiketa ja viipyäkin Kalmeenkulmalla - allekirjoittanutkin Köyliössä lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt ensimmäistä kertaa.
 
Kiitoksin Helena S
 
 

 

 

 

LUKUPIIRIKUULUMISIA MAALISKUULTA 2015

Taas tavattiin eli lukupiirimme kokoontui maanantaina 16.3.15 Daily Bistrossa kello 17.00. Koolla oli yhdeksän innokasta kirjan lukenutta keskustelijaa. Kalevi Salmin alustus sanoin ja kuvin johdatti meidät Köyliist 10 kirjan Länteen/köyliöläisten muutto Amerikkaan sisältöön. Kiitos Kaleville ja kiitokset myös kaikille innokkaille keskustelijoille. Kirjan Amerikka-osuus todettiin kiinnostavaksi ja hyvin monipuolisesti muuttoa (ja palaamistakin) ja perillä elämistä valottavaksi. Keskustelun edetessä tietomäärämme lisääntyi ja muistikuvamme kirkastuivat entisestään. Marjatta luki runon, Kalevi haki vihjeiden perusteella lisätietoja sukututkimusarkistostaan ja Helenalla oli muistoja herättävä valokuva mukanaan.
 
Seuraavat treffit ovat jokirannassa Cafe ArtÂe´ issa 11.5. kello 17.00. Siihen mennessä luetaan Paula Havasteen 2014 julkaisema kirja Tuulen vihat - sekin Köyliöön sijoittuva romaani. Sitä kohtalaisen uutena löytynee kirjakaupoista ja kirjastoista.
Kaikki kiinnostuneet tervetuloa mukaan lukupiiriimme.
Helena S
050 5417945
 
 
 
Lukupiirimme kokoontui 20.1.15 Daily Bistrossa. Mukana oli kymmenen henkilöä. Aluksi Helena Santala kertoi Köyliö-seuran juhlavuoden ( 15 vuotta toimintaa) kuulumisia Kalevi Salmin kanssa. Marjatta Siitonen (Jäykkä) oli paneutunut uusimpaan Köyliist kirjaan "Kansallismaiseman kainalossa" perusteellisesti ja sydämellä. KIITOS Marjatta:) Kävimme vilkasta keskustelua kirjasta: sen sisällöstä kuvineen kaikkineen. Yhteenvetona todettiin seuraavaa:
- kirja on syntynyt rakkaudesta kotiseutuun
- kirja kuljettaa kivasti maastossa
- Juhani Kaatosen osuudessa kolmisanaiset paikannimet jo sinänsä kertovat paikasta ja sen ympäristöstä
- kirjasta saa paljon tietoa ja siitä tulee hyvä mieli
- kirjaa avaa sellaistenkin ihmisten silmiä, jotka pitäneet kaikkea kaunista ympärillään itsestäänselvyytenä
- asiantuntijaluennot täyttä asiaa
 
- "luonnon helmassa" -kirjoitukset tavattoman taitavia ja kuvaavia
 
- taitto, valokuvat ja kirjan laatu kokonaisuudessaan ansaitsevat ison kiitoksen
- ja koimme, että kirjalla on hyvin markkinoituna iso kohderyhmä, sillä se herättää mielenkiintoa yleisemmälläkin tasolla
- jotain uuttakin tuli mieleen - ehkä siemeneksi johonkin seuraavista Köyliist-sarjan kirjoista.
 
Ja lopuksi - Turun lukupiiri tuntee valtavaa kiitollisuutta työryhmää ja kirjaan kirjoittaneita kohtaan.
 
Tuntoja kirjoitti "ylös" Helena S
 
 
 
KUTSU TAMMIKUUN LUKUPIIRIIN
 
Hyvää Uutta Vuotta 2015 kaikille Turun seudun köyliöläisille ja tervetuloa "sankoin joukoin" mukaan lukupiiritoimintaan, joka tuleekin Turun seudulla toimineeksi jo kokonaiset kolme vuotta. Kokoonnumme kuukauden/kahden välein. Seuraava luetteva kirja valitaan lukupiiritapaamisessa demokraattisesti ja myös sovitaan, kuka paneutuu kirjaan alustajan roolissa.

Seuraava tapaaminen on tiistaina 20.1.15 kello 15.00 Daily Bistron kabinetissa (ks. kuva alla), Brahenkatu 20 D (Linja-autoaseman "takana"). Lukupiiriin luemme Koyliö-seuran upouuden, joulukuussa ilmestuneen ja erinomaisen vastaanoton saaneen kirjan Köyliist 12 "Kansallismaiseman kainalossa". Kirjaan meidät johdattelee piiriläisemme Marjatta Siitonen (Jäykkä). Jos et ole vielä ehtinyt hankkia kirjaa luettavaksesi, voit kääntyä Kalevi Salmin (0405855292) tai Helena Santalan (0505417945) puoleen täällä Turussa tai tilata kirjan Seija Ojalalta (0503203181).

Antoisia lukuhetkiä ja tervetuloa mukaan niin uudet kuin jo aikaisemmin lukupiirissä käyneet. Ilmoita tulostasi Helenalle puhelimitse tai santalat@pp.inet.fi, jotta ravintola osaa varautua pullapuoleen (ei vuokraa, kun nautimme illansuukahvit /-teet). Iloisiin tapaamisiin Helena S

 

 
 

 

16.12.2014 järjestettiin Turussa jouluinen hetki, jossatutustuimme uuteen Köyliist 12 kirjaan "Kansallismaiseman kainalossa", saimme ostaa sitä ja vanhempiakin kirjoja ja nauttia glögistä ja puurosta ja toistemme seurasta.
Paikka oli Daily Bistro, Brahenkatu 2 D.
Mirja Salmi oli sonnustautunut tilaisuuteen Köyliön naisen arkipukuun, jota hän esitteli. Monella meistä "tytöistä" oli Köyliö-seuran koruja, joita seura on tuottanut ja myy Valokuvaamo Ojalassa Kepolan keskustassa.
Hyvän Uuden Vuoden 2015 toivotuksin ja myös hyviä lukuhetkiä toivotellen Helena S ja tilaisuuden järjestänyt Kalevi Salmi
 MARRASKUUN LUKUPIIRI
 
Kiitoksia kaikille 22.9. mukana olleille mukavasta ja antoisasta lukupiiristä. Erityisesti kiitokset Salmin Mirjalle ja myös Kaleville kirjan ja kirjailijan esittelystä.
 
Seuraava tapaaminen on maanantaina 10.11. kello 17.00 Cafe ArtÂe´issa. Kirjaksi valitsimme Jenni Linturin kirjoittaman, 2013 ilmestyneen kirjan Malmi, 1917 (teos). Perustelimme kirjavalintaa mm. sillä, että kirja on hänen isoisänsä Olavi Linturin kielenhuoltama. Olavi Linturi nukkui pois muutamaa päivää myöhemmin.

Kirjasta löytyy tietoja Googlesta ja kirjaa löytynee kirjastoista ja kirjakaupoista.
Kirjan esittelijöiksi ryhtyivät Helena S ja Tapani. Kiitos luottamuksesta.
 
Terveisin Helena S, 050 5417945
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tuoreita lukupiirikuulumisia
 
Kyll oli hianoo, ko Köyliiseen Väinöläntiäl tuli nim paljo väkkii maanantain 30.6. Meit oli perät 11 kuulustelemas Helena Varjus-Järvisen esitelmää Köyliin kosmopoliitast Emil Cedercreutzist. Paljo kiitoksii Helenal. Se esitelmä oli nim paljo kattava ja hiano, et se voirais ottaa ohjelmaks mil hyvänsä estraadil. Jos vaik otetaanki. Kiitoksii kaikil keskustelijoil kans. Puhheet avarsi ajatusmailmaa ihan kauhiast ja me viisastuttii.
 
Seuraava lukupiirimme kokoontuu Cafe ArtÂe´issa maanantaina 22.9. kello 17.00. Tapaamiseen luetaan Pirjo Tuomisen kirja Linnat vuodelta 2005. Kirja on luonteva jatko Emiliä koskevaan keskusteluun. Kirjaa löytyy Turun pääkirjastosta ja Varissuolta ja varmaankin antikvariaateista. Pirjo Tuomisen laajaan tuotantoon voi tutustua Googlen kautta. Alustuksen pitää Mirja Salmi.
 
Iloisesti tervetuloa ja Hyvää - nyt jo lämpenevää kesän jatkoa:)
Helena S
 
 
 
 
 
 
KES€Å¾KUUN LUKUPIIRI KOKOONTUU ma 30.6. kello 15.00

Santaloitten kesäkodissa Köyliössä, Väinöläntie 8

Kirja, joka luetaan ja jonka alustaa Helena Varjus-Järvinen, on Emil Cedercreutzin â€eYksinäisyyttä ja ihmisvilinääâ€e, Satakunnan kirjallinen seura/Gummerus 1939. Kirjaa lienee saatavissa kirjastoista ja sen voi tilata museosta Harjavallasta puhelimitse 044 4325345 16 euron hintaan + postituskulut.

Emil Cedercreutz (1879-1949) oli kuuluisa kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija. Kepolan kylässä sijaitsevaan Villa Linturiin saadaan kesällä taiteilijan siluettinäyttely. Samoissa tiloissa on myös Köyliö-syntyisen kuvataiteilija Seppo Anttilan näyttely. Villa Linturi on siis oiva käyntikohde esimerkiksi Köyliö-päivien (28.-29.6.) lauantaina tai sunnuntaina.

Köyliössä tavataan ...

Tervetulotoivotuksin Helena ja TapaniLukupiiri kokoontui

Lukupiiri on nyt toiminut elinvoimaisena jo kaksi vuotta. Antoisat tapaamisemme jatkuvat. Maanantaina 14.4.14 lukupiirissä Elvina Cafen kabinetissa oli mukana yhdeksän henkilöä. Kjell Westön romaani Kangastus 38, Otava 2013 käsiteltiin perin pohjin Helena Santalan ensin alustettua keskustelua. Itse kirjailija sekä kirja osoittautuivat mielenkiitoisiksi tuttavuuksiksi ja itse kunkin mieliin piirtyi kuva 30-luvun lopun maailmantilanteesta, vallitsevasta luokkajaosta ja ihmisen yksinäidyydestä ja hädästä, joilla todetaan olevan selviä yhtynäkohtia myös nykypäivään.
TURUN SEUDUN ULKOÖYLI€"L€Å¾ISET TAPASIVAT 12.2.2014 ELVINA CAFEÂe´ ssa
Elvina Cafe:n viihtyisiin tiloihin saapui 19 Köyliö-taustaista Turun seudun asujaa. Köyliö-seuran toimijoita edustivat Kalevi Salmi ja Helena Santala
- Helena kertoi Köyliön kuulumisina hallintojohtaja Reijo Siltalan sähköpostin perusteella. Pidettiin hiljainen hetki edesmenneen Niilo Ihamäen muistolle
- Helena esitteli Köyliist 11-kirjaa Lumienkeli: syntyvaiheet, vastaanotto ja menekkitilanne
- Kalevi puolestaan esitteli Tuiskula-kirjaa
- saatiin terveisiä sekä Turun kaksi vuotta toimineesta lukupiiristä että Tampereen vasta perustetusta lukupiiristä, jota luotsaa Martti Erkkilä yhdessä Pirkko Partasen kanssa (ks. kuulumisia Tampereelta). Innostettiin lisää jäseniä lukupiiriin mukaan. Halukkuudesta voi kertoa santalat@pp.inet.fi.
- käytiin läpi Köyliössä tapahtuvaa seuran toimintaa: kirkkopyhä 16.2., vuosikokous ja konsertti 16.2. ja Köyliö-päivät 27.-29.6. (ks. ajankohtaista)
- keskusteltiin Turun seudun köyliiläisten mahdollisesta yhteisestä toiminnasta. Helena informoi, että luonteva yhteinen tapaaminen tulee olemaan syksyllä toteutuva Nousee Satakunnan kansa-yhdistyksen vierailu Turkuun Turun seudun satakuntalaisten vieraaksi. Tuohon tilaisuuteen kutsutaan myös kaikki Turun seudulla asuvat ulkoköyliöläiset. Päivästä ja ohjelmasta tulee lisäinformaatiota heti, kun tarkentuvat.
- halukkaat saivat ohjausta seuran www-sivujen käytöstä
Ilta jatkui lukupiirinä, johon suuri osa yleisöstä jäi mukaan. Käsiteltiin Köyliist 10-kirjaa Länteen ja siitä osuus Karjalasta Köyliöön. Alustuksena kuultiin Pirjo Jäntin (Ohvo) omakohtaisia kokemuksia karjalaisena olemisesta 1950-60-luvun Voitoisissa. Sekä Pirjon kokemukset että kirjasta välittynyt tieto oli positiivisvoittoista: vastaanotto Köyliössä oli hyvä ja olot ajan mittaan järjestyivät ja vakiintuivat. Lukupiiriläiset olivat tyytyväisiä kirjavalintaan, sillä kirjan anti ja siitä käydyt keskustelut toivat kaikille paljon uutta tietoa ja ajateltavaa.
Päätettiin tavata seuraavan kerran ma 14.4. kello 17.00 hyväksi koetussa Elvina Cafe:ssa. Kirja, joka luetaan, on Kjell Vestön Kangastus 38.
Kotimatkalle päästiin n. kello 19.40. Kiitos kaikille mukana olleille:) Helena S ja Kalevi S
ÖYLI€"N YST€Å¾VIEN ALUETAPAAMINEN JA LUKUPIIRI ke 12.2. kello 17.00 Elvina CafeÂe´, Yliopistonkatu 15
Ilmoittaudu viikkoa ennen puhelin 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä halukkuutesi ostaa seuran julkaisemia kirjoja ja/tai Tuiskula-kirjaa. Tuomme mukanamme tilatut määrät.
Alustava ohjelma:
kuulumisia Köyliöstä

Köyliö-seuran julkaisema kirja Köyliist 11 LUMIENKELI ja Tuiskulan kyläyhdistyksen julkaisema kirja TUISKULAN TORPPAREITA JA ITSELLIST€Å¾ IS€Å¾NT€Å¾V€Å¾KE€Å¾ esittäytyvät

kuulumisia Turun lukupiiristä

vastaisen toiminnan suunnittelua ---> mitä Köyliössä, mitä omatoimista alueilla

lyhyt opastus www-sivujen käyttöön

Lisävinkkejä ohjelmaksi voi antaa sähköpostitse santalat@pp.inet.fitai kalevi.salmi@fimnet.fiIloisiin tapaamisiin Salmin Kalevi ja Santalan Helena sekä muut seuran toimijat

ILTA JATKUU Turun lukupiirillä
Hyvän Uuden Vuoden toivotukset täältä Eristäjänmutkasta ja kiitokset mukanaolosta 9.12. Cafe Artissa. Ja kiitokset kiittämisestä. Välitin kiitokset Lumienkeli- kirjan koko toimituskunnalle sekä seuran hallitukselle tammikuun alun kokouspäivänä. Vein myös meitä paljon puhuttaneen kysymyksen eteen päin.
Lukupiiri kokoontuu seuraavaksi keskiviikkona 12.2. kello 17.00 Elvina Cafe`ssa Ylipistonkatu 15. Ensin pidetään ystävätapaaminen kaikkien Turun seudun köyliöläisten kesken , sitten jatkamme lukupiirillä, jota seuraamaan voivat kaikki halukkaat jäädä. Luettavana kirjana on Köyliist 10- kirja L€Å¾NTEEN ja siitä osuus Karjalasta Köyliöön. Aluksi saamme terveisiä kirjan karjalaisosion kokoajalta sekä kirjaan itsekin kirjoittaneelta Heikki Silvolalta. Lisäksi Pirjo Jäntti (os. Ohvo Voitoisista) alustaa aiheesta karjalaisperheen lapsen ja nuoren näkökulmasta. Sitten keskustellaan.
LUMIENKELI- kirjaan voimme palata seuraavalla kerralla, jos niin halutaan.
Iloisiin tapaamisiin
Helena Santala
TURUN LUKUPIIRI 9.12.2013
Hei Eristäjänmutkasta ja kiitos kaikille 2.9. Hirvensalossa mukana olleille. Totti Karpelan kirjaa "Kiimakorttelin keltainen Kaisa" oli luettu kiitettävästi ja Salmin Mirjan - turkulaisia hänkin - alustus vei meidät mainiosti 50-60-luvun teini-ikäisten turkulaisten maailmaan. Oli myös mielenkiintoista tutustua Kirjamäen kesäkotiin, joka toimii Turun kaupungin eläkeläisten yhdistyksen kesäpaikkana. Marjatta Siitosen mainiot tarjoilut maistuivat. Kiitos Marjatalle!
Seuraava lukupiiritapaaminen on 9.12. kello 17.00 Cafe Artissa.
Köyliist 11 -kirja LUMIENKELI julkistettiin aikataulun mukaisesti tiistaina 5.11. ja sen ensimyynti käynnistyi vilkkaana Köyliön Osuuspankin konttoreissa ja Valokuvaamo Ojalassa perjantaina. Voimme siis ottaa kirjan "käsittelyyn" lukupiiritapaamisessamme 9.12. (ks. aikaisempi viesti alla). Olen lupautunut kertomaan kirjan syntyvaiheista ja sen jälkeen voimme keskustella kirjan sisällöstä ja uppoutua yhdessä muistoihin. Toivon myös saavani palautetta kerrottavaksi kirjan toimituskunnalle.
Kirjan hinta on 35 euroa. Kirjoittajalle ja hänen lähipiirilleen sitä myydään ns. kirjoittajahintaan 28 euroa Ojalassa, Eristäjänmutkassa ja postiennakkona. Muualta saa kirjaa ainoastaan normaalihintaisena. Me mutkalaiset olemme edelleen paljon viikolla Köyliössä, mutta soita jos haluat noutaa kirjasi meiltä.
Iloisiin tapaamisiin joulukuussa!
Helena S
Lukupiirikuulumisia
Kiitoksia kaikille Köyliössä mukana olleille lukupiiriläisille mainiosta iltapäivästä Leenalassa. Meitä oli koolla peräti kaksitoista innokasta keskustelijaa. Erityiskiitos Leenalan emännälle vieraanvaraisuudesta: mikä idyllinen kesäpaikka ja mitkä tarjoilut, joista tarjoiluista osaksi kiitoksia Marjatalle, maukkaan kakun leipojalle.
 
Seuraava tapaaminen on maanantaina 2.9. kello 17.00. Kokoonnumme Marjatta Siitosen kutsumina Turun kaupungin eläkeläisten yhdistyksen Kirjamäen kesäkotiin Hirvensaloon osoitteeseen Kirjamäenkuja 9. Tilasta peritään pieni vuokra ja sen me keräämme mukaan tulijoilta. Tapaamiseen luemme Totti Karpelan kirjoittaman kirjan Kiimakorttelin Keltainen Kaisa. Kirjan valitsi Salmin pariskunta ja he myös pitävät siitä alustuksen.
 
Hyvää kesän jatkoa ja iloisiin tapaamisiin Hirvensalossa
 
Helena S
Turun lukupiiri

Hyvät lukupiiriläiset Turussa! Kiitos kaikille maanantaina 18.3.13 Cafe Artissa mukana olleille. Erityiskiitos Salmin Aimolle käsiteltävänä olleen, Iiris Kähärin kirjoittaman kirjan Pantti ansiokkaasta esittelystä. Huolella olivat muutkin paneutuneet kirjaan ja keskustelu osoitti, että olimme onnistuneet valitsemaan luettavaksemme oikean "helmen". Mukana oli 12 köyliiläistä. Uusina mukana olivat Marjatta Siitonen ja Pirjo Terho. Ojalan Jaakon avulla pääsimme kaikki samaan valokuvaan. (ks. pääsivullakin).
Turun seuraava lukupiiri kokoontuu maanantaina 13.5. kello 16.30 viihtyisäksi kokoontumispaikaksi todetussa Cafe Artissa (Läntinen Rantakatu 5). Ko. illaksi luetaan köyliöläisen Viljo Salmin vuodelta 1977 oleva kirja Kadonnut päiväpulkka. Sitä varmaan löytyy divareista ja kirjastojen "uumenista". Kirjan esittelee Leena Nummelin. Hyviä lukuhetkiä kirjan parissa.
Hyvää pääsiäisen aikaa
Helena S
050 5417945
Kiitoksia Salmin pariskunnalle 21.1. olleen lukupiirin järjestelyistä. Meitä oli koolla ennätysmäärä eli 12 henkilöä: oli Matti, Irja, Aimo, Leena, Taina, Helena S, Tapani, Salme, Helena V-J, Ensio, Mirja ja Kalevi. Ilta kohosi - paitsi osallistujien lukumäärän - myös käsiteltävän teoksen osalta uskomattomiin mittoihin. Pirkko Arhipan elämänvaiheet ja asuinsijat sekä hänen 70-luvun teoksensa valottuivat taustoiltaan hienosti, samoin kirjan sisältö. Kiitos Heinon Alpon taustoituksen, Tapanin alustuksen ja kirjaan paneutuneiden paikallaolijoiden vilkkaan keskustelun ja mielipiteiden vaihdon. Hyvä me!
 
Seuraava tapaaminen on Cafe Artissa, Läntinen Rantakatu 5 maanantaina 18.3. kello 16.30. Ilmoittaudu Helenalle 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi 16.3. mennessä. Tilaan omakustanteisen kahvin/teen jokaiselle (kerro ilmoittautuessasi, kumpi+ makeaa vai suolaista+jos ruokavalioita). Ostoksilla katetaan kabinettivuokra. Luettavaksi kirjaksi sovittiin Iris Kähärin romaani Pantti (Otava 1956). Kirjan tapahtumat sijoittuvat sota-aikaan ja Satakuntaan. Kirjaa löytynee kirjastojen arkistoista pienellä varausviiveellä ja sitä voi myös kysyä antikvariaateista. Onnea etsintään ja hyviä lukuhetkiä.
Alustuksen kirjasta on luvannut pitää Salmin Aimo.
 
Tapaamisiin Helena S
 
 
 
 
Lukupiiriläiset! Hyvää Uutta Vuotta 2013
 
Seuraava lukupiiri-ilta on Mirja ja Kalevi Salmilla (Suutarinkatu 19 A 2, puhelin Kaleville 040 5855292) maanantaina 21.1.13 kello 17.00. Kirja, joka luetaan, on Pirkko Arhipan kirjoittama jännitysromaani "Poikien joukossa tyttöjen joukko tyhjä", julkaisuvuosi 1973. Tapahtumat sijoittuvat Köyliöön. Kirjaa on yksi kappale pääkirjastossa. Sitä säilytetän ikänsä vuoksi varastossa, josta sen saa pienellä viiveellä. Kirjaa löytyy haulla lähikirjastoista peräti 6 kappaletta: Pansio, Raisio, Masku, Naantali, Rymättylä ja Vehmaa. Hakulinkki on www.vaskikirjastot.fi/arena/seach. Kirjan alustaa Salmilla Tapani Santala.
Ilmoittaudutaan ajoissa Salmille, jotta tietävät odottaa tuloamme.
Helena S
 
KIITOKSIA SIMULOILLE!!!
Kiitoksia Mirja ja Matti! Meillä oli tosi mukava kolmetuntinen Iltatähdentiellä 7.11.12. Herkullinen trahteeri ja Helena Varjus-Järvisen ansiokas kirjan "Tuntemattoman sotilaan tytär" alustus olivat erinomainen pohja vilkkaalle keskustelulle. Kirja puhutti, hämmästyttikin. Kirjaan jopa palataan vielä tietyiltä osin seuraavassa tapaamisessa Salmilla.
Helena S
 
Hei lukupiiriläiset!
 
Suuret kiitokset Huippulankuja 3:n isäntäväelle Helenalle ja Ensiolle onnistuneesta lukupiiri-illasta heidän kotonaan Salossa: mikä trahteeri ja mikä kaunis koti ja ympäristö pitää kokousta. Olivat osoitteensa mukaisesti huippuja. Luettavat kirjat Köyliist 2, Köyliöläisiä tarinoita ja kertomuksia sekä Köyliist 6, Talo elää tavallaan tulivat käsitellyiksi Kalevin ja Helenan alustusten pohjalta. Keskustelu kävi vilkkaana ja avasi lisää kirjojen sisältöä. Kiitos kaikille osanottajille - meitä oli paikalla peräti kymmenen.
 
Seuraava tapaaminen on Simuloiden luona keskiviikkona 7.11. kello 17.00 osoitteessa Iltatähdentie 8 as 5. Matin puhelinnumero on 050 5650055 ja s-posti matti.simula@kolumbus.fi.
Luettavaksi kirjaksi sovittiin Pirkko Helenoron Hällän ajoista kirjoittaman kirja Tuntemattoman sotilaan tytär (Vaasa 1990). Alustuksen kirjasta pitää Helena Varjus-Järvinen. Kirjan painos on loppu, mutta kirjoja saanee kirjastoista (hankkivat niitä joustavasti muistakin kirjastoista) ja Helenalla ja Kalevilla kirja on. Myös näitä voi sopivan hetken tullen saada lainaksi.
 
Hyviä syyshämäriä lukuhetkiä ja tapaamisiin marraskuun alussa
Kirjoitti Helena S, santalat@pp.inet.fi, 050 5417945
Toisena lukupiirikertana kokoonnuttiin Pirkko Ruususelle , Talinkorventie 9 B 37, Turku. Meitä oli paikalla kaikkiaan seitsemän. "Kotiläksynä" ollut Köyliist 4-kirja Köyliöläisten veteraanien muistoja sotavuosilta tuli käsitellyksi. Kalevi Salmi valotti kirjan toimittamisessa mukana olleena kirjan syntyä. Hän totesi, että kirja tehtiin viime hetkellä, sillä materiaalia kerättäessä monet veteraaneista olivat jo hyvin iäkkäitä ja kunto heikko. Tutut kasvot saivat aivan uutta sisältöä ja ilta vahvisti kunnioitusta ja kiitosta sotiemme veteraaneja kohtaan. Pirkko ja puoliso isännöivät iltaa kauniissa kodissaan runsain kattauksin. Kiitos!!
Turun alueen köyliöläisten lukupiiri kokoontui ensimmäistä kertaa maanantaina 12.3.2012 kello 17.00 Santalassa, Eristäjänmutka 10 F. Lukupiiriin osallistui 9 henkilöä ja useat Köyliön kylät olivat edustettuina: Kepola (Helena S, Matti, Irja ja Torsten), Tuiskula (Taina), Kankaanpää (Pirkko ja Tapani), Vuorenmaa (Leena) ja Polsu (Helena V). Kotiläksynä oli luettu Köyliist 1-kirja Köyliöläisiä tarinoita ja kertomuksia. Keskustelu kävi vilkkaana kirjan asian ja vähän muunkin ympärillä. Paljon muisteltiin ja paljon muistettiin. Illasta jäi hyvä mieli ja päätettiinkin, että tavataan vielä kerran kevään aikana. Seuraava tapaaminen on maanantaina 23.4.2012 kello 17.00. Pirkko Ruususen kotona osoitteeseen Talinkorventie 9 B 37, Turku. Ilmoittautua voi puhelin 050 3228574/Pirkko tai ruusunenpirkko@gmail.com. "Kotiläksynä" on Köyliist 4-kirja Köyliöläisten veteraanien muistoja sotavuosilta. Kirjaa saa tilata Helenalta 050 5417945 tai Seija Ojalalta (Jaakon puhelin 0500 123661)
 
Tervetuloa uudet ja jo mukana olleet lukupiiriläiset
Kirjoitti 13.3. Helena
 
KUVA- ja kirjailta Turussa 10.2.2012 kello 17.30-19.45
 
 
Turun seudun köyliöläiset kokoontuivat Suomen suosituimman kirjaston, Turun kaupunginkirjaston, kokoustiloihin perjantaina 10.2.2012. Kipakasta pakkasesta ja kylmästä tuulesta huolimatta kaikkiaan 19 henkilöä saapui paikalle.
 
Helena Santala aloitti tilaisuuden kertomalla päällimmäisiä Köyliö-seuran kuulumisia: seuraavan sunnuntain kirkkopyhä, kevään aluetapahtumat, vuosikokous Köyliössä 28.3. kello 18.00 ja Köyliö-päivät 30.6. ja 1.7.2012.
Seuraavaksi Helena kertoi Köyliist 12-kirjan kirjoittamisesta. Hän innosti kaikki mukana olleita kirjoittamaan omat muistonsa "Lapsuus- ja nuoruusmuistojen" kirjaan. Kirjoitusten osoite on santalat@pp.inet.fi tai Helena Santala, Eristäjänmutka 10 F, 20320 Turku. Kirjoittamisesta on laadittu ohjeet ja niitä voi pyytää ja kirjoittamisesta soitella puhelin 050 5417945.
 
Jo valmiiksi nostalgisissa tunnelmissa siirryttiin katselemaan KUVA-arkiston kuvia Kalevi Salmin johdolla. Ja löytyihän kuvista tuttuja ihmisiä, taloja, maisemia... Arkisto sisälsi ko. perjantaihin mennessä jo yli 5000 Köyliön kodeista peräisin olevaa kuvaa. Pakko oli myös todeta, että joidenkin sukujen kuvat ovat auttamatomasti hukkuneet pesänjakovaiheessa. Kuvat herättivät paljon lämpimiä muistoja ja niitä olisi voinut saman tien panna paperille tai tallentaa "nauhalla". Muistojen tallentaminen jätettiin kuitenkin jokaisen itsekseen tehtäväksi rauhassa ja ajan kanssa.
 
Tuona perjantai-iltana perustettiin myös ensimmäinen "köyliiläisten" lukupiiri. Vetäjinä toimivat Turussa ainakin aluksi Mirja Salmi ja Helena Santala. Ensimmäinen kokoontuminen on Santalassa (Eristäjänmutka 10 F) maanantaina 12.3. kello 17.00. Ilmoittautuminen Helenalle paria päivää aikaisemmin puhelin 050 5417945. Tervetuloa!
Ensimmäisenä kirjana luetaan Köyliist... köyliöläisiä tarinoita jakertomuksia 1.
 
Kirjoitti Hel

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

11.10.2022
Turun lukupiiri Salossa Järvisillä tiistaina 11.10.2022


10.10.2022
Köyliön Ystävät Tampereen seutu Lauri Viita-museossa ma 10.10.2022


17.9.2022
Videolinkki luennosta: https://youtu.be/C2bLQaVQ6wg Köyliönkartano ja Cedercreutz-suvun vaiheet - teollisuusneuvos, vapaaherra Axel Cedercreutzin luento Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa


6.9.2022
Turun lukupiiri


27.8.2022
Retki Vuojoen kartanolle Eurajoelle 27.8.2022 klo 12


28.7.2022
Pitsiviikolla Raumalle Köyliön ystäviä tapaamaan


19.7.2022
Kesäretki Karvialle