AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
  Ystäväksi ilmoittautuminen
  Jaoston jäsenet
  Pöytäkirjat
  Aluekuulumiset
  Köyliön lähialueet
  Uutissi Turust
  Porissa tapahtuu
  Tampereella tapahtuu
  Raumalla tapahtuu
  Pääkaupunkiseudulla tapahtuu
 HANKKEET
 AKTIVITEETIT
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 KOTISEUTUARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Porissa tapahtuu

Porissa 1.12.2022 Teatteri-ilta Köyliön ystävien kanssa

Teatterin ohjelmistossa oli Evita-musikaali, joka oli visuaalisesti upea lavastuksen ja valaistuksen suhteen. Tarina, musiikki ja tanssi, erityisesti tunnussävel Don´t cry for me Argentina samoin vaikuttavia. Hieno teatterielämys! Mukana oli neljä Köyliön ystävää ja neljä ystävien tuttavaa.

Tiedot antoi Terttu Kalmeenoja

Porin seudun ystävätapaaminen 18.11.2021 Porissa

Me Porin seudun Köyliön ystävät kokoonnuimme 18.11.2021 vakiintuneella, 6 henkilöä, porukalla. Vain yksi aktiivisista osallistujista oli estynyt.

Aloitimme illan Porin taidemuseon kahdessa näyttelyssä: Tomaso de Lucan video- ja ääniteos, A Week´s Notice / Yhden viikon irtisanomisaika ja Tutustu Taiteilijaan Juuso Leppälä. Sen jälkeen vietimme rattoisan illan ravintola Amadossa ruokaillen ja seurustellen.

Lopuksi suunnittelimme ensi vuoden kokoontumispäivät: keväällä 1.3 klo 18 ja syksyllä 30.11 klo 18.

Kokoontumispaikat ja ohjelmat ovat vielä auki ja kaikki ehdotukset ovat tervetulleita!

Lisäksi sovimme, että kesällä teemme retken Eurajoelle Wuojoen kartanolle, koska viimekertaisella retkellä useimmat nyt paikalla olleista eivät olleet mukana. Sen ajankohta ja ohjelma on vielä auki.

Tervetuloa mukaan!

Terttu K. & Kaisa H.

Porin seudun Köyliön ystävien kiertoajelu Köyliössä 6.7.2021

Me Porin seudun Köyliön ystävät retkeilimme eilen, Eino Leinon päivänä, entisellä kotiseudullamme Köyliössä päästä päähän ja "ristiin rastiin". Mukana oli seitsemän tapahtumiimme aktiivisesti osallistuvaa, joista kaksi "parhaita Köyliön ystäviä" eli vävyjä.

Matkailuautolla tehty kierroksemme kiersi reittiä: Tuiskulan Kotikolo ja Härkälän puutarhan konttimyymälä - Köyliön vanhakartano ja kirkkosaari - Vuorenmaa - Kankaanpää ja Kuninkaanlähde - Carmi Oy (uusi laatikkoyritys ent. kunnantalolla) ja Villa Linturi Kepolassa - kierros Huhdinkylässä - Yttilän museokoulu ja iltatori sekä järven pohjoispuolta Tuiskulaan ja Voitoisiin.

Retkipäivä oli pitkä, mutta onnistunut ja näimme paljon sekä vanhaa että uutta. Kiitos iloisille ja reippaille osallistujille.

Erityiskiitos Vapaaherra Axel Cedercreutzille ja Barbro-rouvalle, jotka yllättivät meidät ystävällisellä esittelykierroksella kartanon yksityisalueella ja upeassa kärrymuseossa!

Kiitos myös mahdollisuudesta päästä käymään Kotikolossa ja Carmi Oy:ssä! Oli hienoa todeta kuinka viihtyisä, uudistuva ja monipuolisen vireästi toimiva Köyliö edelleen on!Porin seudun ystävätapaaminen 4.5.2019 klo 14-18

Kokoonnuimme Porin Diakonialaitoksen Pihlajasalin kokoustilassa. Terttu Kalmeenoja toivotti meidät Köyliön ystävät tervetulleiksi. Hän oli Porin seudun Köyliön ystävät-jaoston jäsenenä varannut paikan ja hoitanut tarvittavat järjestelyt. Meitä oli koolla 16 henkilöä.

Ohjelman aluksi Samuli Vahteristo kertoi kuvin ja sanoin Köyliist 15-kirjan tämän hetkisestä syntyvaiheesta. Samulin esityksen jälkeen nautimme kahvia/teetä suolaisen palan kera. Kahvittelun aikana oli mukavaa keskustella ja vaihtaa kuulumisia.

Seuraavaksi Helena Santala toi terveiset Köyliö-seurasta. Hän kertoi kevätkaudella jo olleista sekä tulevista tapahtumista ja tilaisuuksista.

 Saimme runsaasti tietoa Köyliö-päivien ohjelmasta.

Holkerin Marita jatkoi sitten kertomalla Köyliön ystävien 10-vuotisjuhlasta. Uutena asiana Raumalla kerrottuun oli se, että saamme iltajuhlaan juhlapuhujaksi Olli Ihamäen. Juhlatyöryhmällä tulee olemaan vielä paljon pohdittavaa ja päätettävää koko päivän 31.8. organisoinnista, ohjelmista, tarjoiluista, ym.

 

Kalevi Salmi esitteli Köyliön valokuvat-arkistoa, pyhiinvaellusasioita ja tulevaa sukututkimuskurssia. Keskustelu asioista värittyi paikallisesti ja osallistujien mukaan. Saimme seikkaperäisen selvityksen valokuva-arkiston kuvahausta ym.

 

Tilaisuus oli anniltaan runsas. Siitä kiitokset esiintyjille ja kaikille mukana olleille. Lämpimät kiitokset myös Tertulle tilaisuuden järjestelyistä.

 

 

5.5.2019 Muistiin kirjoitti Marita Holkeri
Köyliö-seura ja Köyliön ystävät tekivät 2.9.2018 retken Vuojoen kartanoon Eurajoelle (ks. kuva yllä). Retkelle osallistui 25 henkilöä Köyliöstä sekä Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. 

Tutustuimme C. L. Engelin 1836 suunnittelemaan kartanon empiretyyliseen päärakennukseen sekä puistoon, vanhaan kuusikujaan ja orangeriaan. Roolioppaina toimivat Riitta Säteri kartanon mamsellin roolissa ja Heikki Halomo kartanon kirjanpitäjän roolissa. He kertoivat kartanon historiasta.

Vuojoen kartanon rakennutti Lars Magnus Björkenheim ja hänen aikanaan kartano kehittyi voimakkaasti. Kartanolla oli torppareita noin 90 ja lampuoteja noin 40. Björkenheimin tytär Louise meni naimisiin Köyliön kartanon pojan Axel Cedercreutzin kanssa. Heidän poikansa Emil (1879) oli tunnettu kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija. Emil Cedercreutzin museo ja Maahengen temppeli sijaitsee Harjavallassa. Björkenheimit luopuivat kartanosta 1911. Nykyään kartanon päärakennuksen omistaa Eurajoen kunta. 

Kartanolla vierailun jälkeen nautimme yhdessä lounaan Eurajoen kristillisellä opistolla. Opiston hallituksen pj Lassi Jaakkola kertoi opiston historiasta ja nykyisestä toiminnasta. 
Kiitos kaikille mukana olleille ja mukavaa syksyä! Terttu K.

---------------

Kulttuuriperintövuoden hengessä Porin seudun köyliöläiset tutustuvat  Junneliuksen palatsiin  ja Satakunnan museoon perjantaina 20.4.  Kokoontuminen kello 16.00  Porin kaupungintalon edessä.

Junneliuksen palatsi on vanha arvokas rakennus keskellä Poria ja toimii Porin kaupungintalona. Upeat sisätilat, portaikot ja kattomaalaukset useassa kerroksessa. 
Satakunnan Museo on historiallinen museo, jonka näyttelyt kertovat Satakunnan ja Porin historiasta. Museon näyttelytila Salissa esitellään näyttelyitä myös muista aiheista.  Museon perusnäyttely on avattu uudistettuna 8.3.2018. Uusi, odotettu näyttely Elon merkkejä tarjoaa elämyksellisen matkan porilaiseen ja satakuntalaiseen elämänmenoon kivikaudelta nykypäivään.
Suomi 100 -teemanäyttely Satakunta vuotta sitten (30.9. asti) kuvaa maakunnan vaihteita kuohuvina vuosina 1917-1918.

Ilmoittaudu 18.4. mennessä puhelin 044 5344735 tai terttukal@gmail.com.   
Kevätterveisin ja tervetulotoivotuksin Terttu

--------------

 

Porin seudun ystävätapaaminen 25.9.17 oli lämminhenkinen ja monipuolisesti kunnan ja Köyliö-seuran kuulumisia valottava.  Kuulumisia vaihdettiin vilkkaasti ja monet vuosien takaiset ystävyyssuhteet tuoreutuivat.

Kiitokset Kalmeenojan Tertulle järjestelyistä ja kiitos kaikille mukana olleille panoksestanne yhteisen illan onnistumisessa.
Illan aikana kävi ilmi, että tapaamiskutsussa oli jäsenmaksua koskevassa kohdassa virheellinen tilinumero.  Pahoitteluni. Oikea Köyliö-seuran tilinumero on FI30 5476 6840 0112 91.

Jos sinulla on kysyttävää tai ilmoitettavaa jäsenyytesi suhteen (jäsen/jäseneksi aikova, yhteystietojen muutos tms.), ole ystävällinen ja ota yhteyttä 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi

Syysterveisin
Helena Santala
Köyliö-seura, Köyliön ystävät-jaosto

Ja - jatkoa tapaamisille tulossa jo ehkä tämän vuoden puolella? Seuraa sivuja www.koylio-seura.fi/ajankohtaista ja tule mukaan.


Hyvä Porin seudun köyliöläinen!

Kesä on kääntymässä syksyyn ja on syksyn aktiviteettien aika.
Köyliön ystävät-jaosto järjestää syksyn mittaan kotiseutuhenkisiä ystävätapaamisia Etelä-Suomen kaupungeissa.  Porin seudun köyliöläisten syystapaaminen toteutuu maanantaina 25.9.2017 kello 17.00 Ravintola Ruustissa, Puunaulakatu 1, Pori.
 
- juodaan kaffetta ja vaihdetaan kuulumisia
- saadaan tuoreimmat kunnan ja Köyliö-seuran kuulumiset
- Museotaksvärkkihanke esittäytyy  Kalevi Salmin johdolla
- kerrotaan valmistumassa olevan Köyliist 14-kirjan ”Lempimäisiä” sisällöstä ja julkaisemisajankohdasta.  Kirjasta kertoo  Samuli Vahteristo.  Jo julkaistuja kirjoja on mukana.  Tarkista, mitä sinun kirjahyllystäsi mahdollisesti puuttuu.
Mukaan tulevat myös vuoden 2017 Lalli ja Kerttu sekä jäseniä seuran hallituksesta.  Tulethan sinäkin ja tuo ystäväsikin?

Ilmoittaudu Tertulle terttukal@gmail.com tai 0445344735 20.9. mennessä.

Tervetulotoivotuksin Terttu Kalmeenoja (Porin aluevastaava) ja Helena (Köyliön Kerttu 2017) 

Ps.  Jäsenmaksut ovat seuran tekemän kotiseututyön tärkein rahoituslähde.  Oletko sinä kantanut ”kortesi” kekoon. Ellet, tee se maksamalla jäsenmaksu 15 € (perhejm. 25 €)  tilille FI30 5476 6840  0112 91.  
UUSI jäsen, muista antaa yhteystietosi ja mahdollisen perhejäsenen nimi.
Ja vielä - päivitäthän  yhteystietosi ajan tasalle (osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite…). Ilmoita muutoksista    santalat@pp.inet.fi tai 050 5417945.Porin seudun köyliöläisten
ALUETAPAAMINEN toteutui maanantaina 7.4.kello 17.00 Porin Suomalaisella Klubilla, Eteläranta 10
 
Kymmenkunta Porin seudulla asuvaa ulkoköyliöläistä saapui tapaamiseen klubin kauniiseen kokoustilaan.  Seuraa edustivat Köyliön vuoden 2013 Lalli Kalevi Salmi, hallituksen jäsen Anneli Laine ja Ystävät-jaoston puheenjohtaja Helena Santala.  Köyliön kunnanjohtaja Seppo Saarinen oli myös paikalla. 
 
Aluksi kuultiin talon edustajan kertomana lyhyt katsaus klubin historiaan ja juotiin pullakahvit.
 
Seuraavaksi kunnanjohtaja Seppo Saarinen kertoi kuulumisia Köyliöstä.  Helena Santala jatkoi ja kertoi kesäkuun lopun Köyliö-päivien tapahtumista ja juhlallisuuksista (Köyliö-päivät 28.-29.6.) Ks. www.koylio-seura.fi/ajankohtaista
 
Köyliö-seuran julkaisema kirja Köyliist 11 LUMIENKELI ja Tuiskulan kyläyhdistyksen julkaisema kirja TUISKULAN TORPPAREITA JA ITSELLISTÄ ISÄNTÄVÄKEÄ esittäytyivät Helena Santalan ja Kalevi Salmin toimesta
 
Helena ja Kalevi kertoivat kuulumisia Turun lukupiiristä ja alkuvuonna aloittaneesta Tampereen lukupiiristä.  (ks. www.koyliö-seura.fi/aluekuulumiset)
 
Keskusteltiin, josko myös Porin seudulla voitaisiin käynnistää lukupiirin tapaista toimintaa.  Ajatus saikin kannatusta ja mukana olleet Eila Mäki ja Leena Saarnikivi kartoittavat sopivaa tapaamispaikkaa ja kutsuvat piirin koolle yhteistyössä aluevastaava Esko Salon kanssa. 
Kalevi Salmi opasti seuran www-sivujen käytössä mm. miten korjata omia jäsentietojaan INTRASSA. ja miten seurata sivuilta ajankohtaisia tapahtumia Köyliössä/alueilla. 
 
Yhteinen ilta päättyi n. kello 19.00  
 
Kirjoitti Helena Santala   

 
 
 
 
 
 
KUVA- ja kirjailta Harjavallassa 15.3.2012 kello 1800-20.30
 
 
Porin seudun köyliöläisiä oli koolla Emil Cedercreutzin museolla Harjavallassa torstaina 15.3.2012. Aluksi tutustuttiin museoon, museossa työskentelevän köyliöläissyntyisen Pirkko Peltolan johdolla: käytiin Taiteilijakoti Harjulassa ja tutustuttiin Emilin veistosnäyttelyyn. Pitsinäyttelyynkin ehdittiin tutustua. Maahengen temppelissä käynti jätettiin seuraavaan kertaan.


Museon puolelta siirryttiin kahvioon pullakahville ja sieltä viihtyisiin, upean näköalan omaaviin kokoustiloihin.  Helena Santala aloitti kertomalla kuulumisia Köyliö-seurasta:  Köyliist 11-kirjaa on jouduttu vähän odottelemaan, mutta se valmistuu tänä vuonna - mahdollisesti hyvissä ajoin ennen joulumarkkinoita, KUVA-hanke on hyvässä vauhdissa  ja Köylio-seuran www-sivut ovat viime vuoden lopulla uudistuneet (www.koylio-seura.fi).  Myös Köyliön ystävien Alueuutissivut ovat jo käytössä (www.koylio-seura.fi/ Köyliön ystävät/Aluekuulumiset). 
 
Seuraavaksi Helena kertoi Köyliist 12-kirjan kirjoittamiesta.  Hän innosti mukana olleita kirjoittamaan ovat muistonsa "Lapsuus- ja nuoruusmuistojen" kirjaan.  Kirjoitusten osoite on santalat@pp.inet.fi tai Helena Santala, Eristäjänmutka 10 F, 20320 Turku.  Kirjoittaisesta on laadittu ohjeet ja ne tulevat nähtäville seuran www-sivuille ja niitä voi pyytää ja kirjoittamisesta voi soittaa Helenalle puhelin 050 5417945. 
 
Helena kertoi myös, että Turkuun perustettiin 10.2.12 köyliiläisten lukupiiri ja se kokoontui 9 henkilön voimalla maanantaina 12.3.  (ks. Aluekuulumiset/ Uutissii Turust).  Hän jakoi lukupiiriä koskevaa tekstiä, joka tulee myös seuran www-sivuille.  Tavoitteena on, että lukupiiri käynnistyy myös muilla kaupunkialueilla: Raumalla, Porissa ...  Helena on yhteyshenkilönä.  Soita kiinnostuksestasi 050 5417945 tai laita sähköpostia santalat@pp.inet.fi.
 
Seuraavaksi siirryttiin katsomaan KUVA-arkiston kuvia Kalevi Salmin johdolla.  Kalevi opetti käyttämään KUVA-arkistoa monipuolisesti:  etsimään kuvia, lähettämään palautetta kuvien tiedoista ja tilaamaan kuvia.  Myös etsittiin ja löydettiin läsnä olleiden omia ja suvun kuvia.  Kiinnostusta olisi riittänyt syvempäänkin tarkasteluun, mutta päätettiin, että iltauutisten aikaan aletaan suunnata kohti kotia.
 
Kiitokset museolle, mukana olleille  ja erityisesti Pirkko Peltolalle
 
Kirjoitti Helena Santala (Hyötilöitä Kepolasta)

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

31.10.2023
Turun lukupiiri Café Artissa Turussa


22.10.2023
Köyliön ystävät Tampereen seutu Emil Aaltosen museossa Pyynikinlinnassa


23.9.2023
Sukukirjakurssitus jatkuu


18.9.2023
Turun lukupiiri kokoontuu Café Artissa Turussa


17.9.2023
Kurssi nettisivujen päivityksestä


17.9.2023
Kotisivukoulutus alkaa


16.9.2023
Hyrsylän Mutkassa tavataan!