AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
  Ystäväksi ilmoittautuminen
  Jaoston jäsenet
  Pöytäkirjat
  Aluekuulumiset
  Köyliön lähialueet
  Uutissi Turust
  Porissa tapahtuu
  Tampereella tapahtuu
  Raumalla tapahtuu
  Pääkaupunkiseudulla tapahtuu
 HANKKEET
 AKTIVITEETIT
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Aluekuulumiset

 TAMPEREEN JA TURUN LUKUPIIRIT TAPASIVAT ILMILINNASSA

Tampereen ja Turun lukupiirin edustajilla oli hieno mahdollisuus tutustua Axel ja Barbro Cedercreutzin kesäkotiin Ilmilinnaan 3.8.2017. 
Talon ja taiteen historia tulivat tutuiksi isäntäväen asiantuntevalla opastuksella.  Kiitollisina lukupiiriläiset  Tietoja Köyliön kesästä löytyy täältä 

Jos olet ostanut "Tuiskulan torppareita" - kirjan, tulosta tästä
täydennys- ja korjausosa

 
 
 
KÖYLIÖ-PÄIVÄN 29.6.2013 KIRJAILIJATAPAAMISESSA ENNÄTYSYLEISÖ

 

Köyliöläiset sukujuuret omaavia kirjailijavieraita Jenni Linturia ja Totti Karpelaa tapaamaan Apteekin taloon saapui ennätykselliset 57 henkilöä. Kokoustila oli ääriään myöten täynnä kirjaimellisesti - myös saunan pukuhuoneen penkeillä istuttiin. Paikalle tulleista suurin osa oli syksyllä ilmestyvään Köyliist 11- kirjaan, "Lapsuus- ja nuoruusmuistoja Köyliöstä", kirjoittaneita. ”Kirjoittamiskärpänen” onkin purrut suurta joukkoa.  Heitä on kaikkiaan yli 90 henkilöä.  

 

Avauspuheessaan Köyliön Ystävät - jaoston puheenjohtaja Helena Santala toivotti kirjailijavieraat, vuoden 2013 Kertun, Seija Ojalan, ja Lallin, Kalevi Salmin, sekä kaikki mukaan tulleet tervetulleiksi. Hän myös kertoi tilaisuuden toteuttavan jo perinteeksi tulleita ystävätapaamisia, joissa Köyliössä asuvat ja ns. ulkoköyliöläiset tapaavat toisiaan jonkin kiinnostavan aiheen äärellä.

 

Kirjailijat osoittautuivat sekä taustoiltaan että tuotannoltaan hyvin erilaisiksi.  Sukujuuret kummallakin on Köyliössä: Totti Karpelan äiti on syntynyt Köyliön Pajulassa. Totti itse on oikeustieteen kandidaatti, ja on ehtinyt toimia monissa merkittävissä siviiliammateissa: poliisina, poliisimestarina Naantalissa, Lääninhallituksessa reviisorina ja lääninsihteerinä ja myös Kakolan vankilan johtajana. Niinpä hänen teoksensa ovatkin pääosin dekkareita. Työnsä ohessa on Totti ehtinyt kirjoittaa lähes 10 teosta.

Nuori Jenni Linturi on yhteiskuntatieteiden maisteri ja opiskellut kirjoittamista Turun yliopiston luovan kirjoittamisen linjalla ja Kriittisessä korkeakoulussa.  Hän on jo taustaltaankin kirjoittajasukua, onhan  Köyliössä asuva Olavi Linturi hänen isoisänsä.  Jennin esikoisteos "Isänmaan tähden" vuodelta 2011 herätti suurta kiinnostusta ja se oli mm. Finlandia- ja Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Seuraava teos on kuulemma jo odottamassa kalkkiviivoilla.

 

Kirjailijoilta kysyttiin mm. mistä tarve kirjoittaa sai alkunsa, mistä aiheet kumpuavat, miten he työskentelevät ja mitä heiltä on odotettavissa lähiaikoina. Kaikkiin kysymyksiin saatiin tyhjentävät vastaukset ja lisäksi kuulijat saivat hyviä ja rohkaisevia neuvoja siitä, miten toimia, jos kirjoittamiskipinä iskee oikein toden teolla. Kummaltakin kirjailijalta saimme suosituksen perehtyä kirjoittamiseen liittyviin asioihin, ennen kuin aloitamme vakavamman työskentelyn. Sekä konkari Totti että untuvikko Jenni pitivät mainiona aloitusteoksena Mika Waltarin teosta Aiotko kirjailijaksi? Lopuksi Jenni humoristisesti totesi, että on hyvä lukea ohjeet kirjoittajalle, mutta senkin jälkeen voi tietysti tehdä niin kuin itse haluaa. 

Kirjailijatapaamisessa vuorovaikutus oli vilkasta ja tunnelma lämminhenkinen. Ylimääräisenä bonuksena kuultiin runojen kirjoittamista harrastavan Köyliö-syntyisen Tuovi Antinluoman runonlausuntaa.

 
 
 
 

YSTÄVÄPYHÄ KÖYLIÖSSÄ 10.2.2013

messun ja musiikin merkeissä

 

Köyliössä asuvat ja ulkoköyliöläiset kokoontuivat jo 4. kerran viettämään ystäväpyhää 10.2.2013.  Sunnuntai alkoi messulla Köyliön kirkossa kello 10.00.  Messun toimitti seurakunnan oma kirkkoherra Sakari Vuola ja kanttorina oli Matti Nuoranne Säkylästä. Palveluvuorossa oli Köyliö-seura.  Messussa kuultiin köyliöläisen nuoren Anna Kytövuoren musisointia klarinetilla.

 

Messun jälkeen kirkkoväki siirtyi keittolounaalle Järvisalille.  Lounasjärjestelyistä vastasi lähetysväki.  Lounaan mahdollinen tuotto käytetään lähetystyön hyväksi.

 

Sunnuntain ohjelma jatkui kello 14.00 konsertilla Kepolan koululla.  Huittisten musiikkiopiston ja Köyliö-seuran yhteistyönä järjestämä konsertti toi estradille toistakymmentä köyliöläistä musiikin opiskelijaa.  Konsertissa kuultiin hienoja  musiikki- ja lauluesityksiä aina Sibeliuksesta Dingoon.  Konsertti tarjosi ainutkertaisia elämyksiä sekä esiintyjille että saliin tulleelle yleisölle.  Konsertin juonnosta vastasivat Minna Nieminen ja Veli-Matti Vuori.  Ohjelmamaksua 10 € vastaan sai väliajalla kahvit laskiaispullan kera.  Konsertin tuotto käytettiin lyhentämättömänä esiintyjien stipendeihin. 

Konsertti oli Köyliö-seuran toiminnassa laatuaan ensimmäinen.  Molemmat  järjestäjäosapuolet kuitenkin vakuuttavat, että tämä kerta ei jää viimeiseksi vaan jatkoa seuraa.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
YSTÄVÄTAPAAMINEN ERÄELÄMYSKESKUS KAARNIKASSA
 
 
 
Köyliö-päivien pääjuhlan jälkeen sunnuntaina 1.7. noin kello 16 Köyliössä asuvilla ja ulkoköyliöläisillä oli mahdollisuus tutustua  Eräelämyskeskus Kaarnikkaan Kankaanpäässä.  
 
Päivä oli kaunis ja aurinkoinen ja Kaarnikka ympäristöineen esiintyi edukseen. Paikalle saapui 23 kävijää. Samuli Vahteristo kertoi Kaarnikan synnystä ja sen nykyisestä toiminnasta.  Kaarnikan rakennukset ja ympäristö rakennettiin talkoovoimin.  Kaarnikkaa voi vuokrata eri tarkoituksiin Kankaanpään kyläyhdistykseltä. 
 
Ritva Solalinna tarjoili kahvia kera suolaisen ja makean.  Kävijät viihtyivät alueeseen ja toisiinsa tutustuen illan suuhun asti.  
 
Tutustu Elämyskeskus Kaarnikkaan tästä.

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

23.5.2018
Kevätretki Koroisiin


23.4.2018
Kulttuurimatka Riikaan


25.3.2018
Kevätkokous


14.3.2018
Turun lukupiiri


5.3.2018
Tampereella tapahtuu


11.2.2018
Ystäväkirkkopyhä


29.1.2018
Tampereen lukupiiri