AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 KOTISEUTUARKISTO
  Kirjat
  Korut
  Kortit
  Köyliön naisen puku
  Pala Aitoa Kuninkaanmäntyä
  Taulut
Pala Aitoa Kuninkaanmäntyä

Pala Aitoa Kuninkaanmäntyä on Köyliö-seuran ideoima lahjaesine, jota myydään sekä normaalina lahjatuotteena että numeroituna juhlaversiona.

Kuva esittää Pala Aitoa Kuninkaanmäntyä - lahjaesineen juhlaversiota

Kuningas Kustaa III matkusti kesällä 1775 Hämeenlinnasta Köyliön kautta Turkuun. Ilmijärvellä hän ruokaili ja illalla Kankaanpään Kuninkaanlähteellä hän tarkasti rykmentin harjoitukset yöpyen Pryhtin rustitilan kamarissa.

Tapahtuman muistona on siitä asti Ilmijärvellä uhmannut tuulia uhkea Kuninkaanmänty, jonka runkoon ovat rakastavaiset nojailleet ja kaivertaneet nimikirjoituksiaan. Puun tyviosaan on myös kiinnitetty kuninkaan käynnistä kertova laatta.

Latvaosa on edelleen vankka ja luja, mutta tyviosa osoitti lahoamisen oireita. Puu päätettiin siksi typistää noin 4 metrin mittaiseksi. Tämä tehtiin 12.9.2005.
Puusta sahattu kiekko tutkittiin Joensuun dendrokronologisessa laboratoriossa. Ajoitustulos osoitti, että puun kasvu oli alkanut vuoden 1720 paikkeilla ja mänty oli siis kuninkaan sen juurella istuessa täysikasvuinen.

Köyliö-seuran silloinen puheenjohtaja Hannu Orpo on valmiina lähettämään sahatun kiekon tutkittavaksi Joensuuhun

Köyliö-seura on ideoinut lahjaesineen Pala aitoa Kuninkaanmäntyä, jota myydään sekä normaalina lahjatuotteena että numeroituna juhlaversiona.
Köyliö- seuralla on Joensuun ylipiston dosentti Pentti Zetterbergin allekirjoittama tutkimustulos ikämäärityksineen.
Tähän perustuen jokaisen myyntituotteen aitouden todisteena on Köyliö-seuran puheenjohtaja Hannu Orpon allekirjoitus.

Pala aitoa Kuninkaanmäntyä perusversiona maksaa 25 euroa ja numeroituna juhlaversiona 50 euroa.

Tuotteen kumpaakin "mallia" myyvät Köyliön Osuuspankki, Köyliöntie 1, sekä Seija Ojala, puh. 050 3203 181.

Pala aitoa Kuninkaanmäntyä – lahjaesineen voi vaivattomasti hankkia myös tällä tilauslomakkeella postitse suoraan kotiin. Hintaan lisäämme tällöin postituskulut.

Tilauslomake

12.12.2022
Ystävätapaaminen ja lukupiiri Tampereella Lallin kera

8.12.2022