AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
  Ystäväksi ilmoittautuminen

YSTÄVÄ- TAPAAMINEN RAUMALLA

Aika: torstaina 23.4.2009 kello 18.00 – 21.00
Paikka: Länsi-Suomen Osuuspankin kokoustilat, Nortamonkatu 16 Rauma

Läsnä: Paikalle saapui 24 Rauman seudulla asuvaa Köyliön ystävää (nimilista liitteenä). Köyliön kuntaa edusti kunnanjohtaja Seppo Saarinen ja Köyliö-seuraa puheenjohtaja Anneli Laine, varapuheenjohtaja Jaakko Ojala, tiedottaja Samuli Vahteristo, Köyliön ystävät-jaoston puheenjohtaja Helena Santala sekä Kalevi Salmi.

Kokoustila oli hetkessä täynnä iloisia tervehdyksiä ja vilkasta keskustelua. Keskustelun lomassa juotiin pankin tarjoamat kahvit.

1 Helena Santala avasi tilaisuuden toivottaen runsaslukuisen Köyliö-taustaisen väen tervetulleeksi yhteiseen ystäväiltaan. Hän selvitti 1.1.2009 aloittaneen Köyliön ystävät-jaoston perustamiseen liittyviä vaiheita: seuran hallitus käsitteli perustamista syksyllä 2008 hallituksen kokouksessa ja joulukuun alun hallituksessa jaosto perustettiin. Aktiivisina toimijoita asiassa olivat erityisesti lietolainen Jorma Ojala ja vuoden 2008 kesällä turkulaistunut Kalevi Salmi.

2 Seuraavan puheenvuoron käytti tilat käyttöön luovuttaneen pankin edustaja pankinjohtaja Tammi. Hän kertoi tuoreimmat Länsi-Suomen Op:n kuulumiset ja loi katsauksen tämänhetkiseen taloudelliseen tilanteeseen jossa sekä pankin että maailmantalouden kannalta jo myös ”valoa” näkyvissä.

3 Köyliön kunnan terveiset toi vuodesta 2001 Köyliössä kunnanjohtajana toiminut Seppo Saarinen. Hän totesi nyt aloitetulla ystävätoiminnalla olevan selvä sosiaalinen tilaus. Kylien Köyliö ja Köyliö-seuran sekä muiden yhteisöjen ja asukkaiden pyyteetön toiminta kotiseututyön hyväksi on tehnyt häneen Köyliössä suuren vaikutuksen. Köyliön historia lisää pitäjän tunnettuutta ja seura sekä kylät markkinoivat sitä. Sydämet sykkivät kotiseututyön hyväksi.
Hän sivusi myös lyhyesti kuntaliitosasiaa. Väistämättömältä vaikuttavaa kuntaliitosta hän perusteli luottamusta herättävällä tavalla lähinnä taloudellisilla syillä.

4 Anneli Laine esitteli seuran hallintoa ja toimintaa. Seura tulee ensi vuonna toimineeksi 10 vuotta. Juhlatoimikunta on nimetty ja suunnitelmista kerrotaan seuran sivuilla www.koylio-seura.fi.

Köyliö-päiviä vietetään tänä vuonna 4.- 5.7. Työryhmä suunnittelee jo perinteeksi muodostuneiden päivien sisältöä, josta tarkemmin seuran kotisivuilla kohdassa ”ajankohtaista”. Laine toivotti kaikki läsnä olevat tervetulleiksi kesäisille päiville.

5 Jaakko Ojala ja Kalevi Salmi esittelivät Köyliö-seuran jo toteutuneita ja meneillään olevia hankkeita (liite)

1) Köyliön Upea Menneisyys-hanke

2) Köyliö-taksvärkki-hanke

3) Yttiän Otta tutuksi-hanke

4) KUVA-hanke – Köyliön upeat valokuvat arkistoon

Hankkeita elävöitettiin kuvin. Hankkeiden tiimoilta käytiin vilkasta keskustelua.

6 Helena Santala käytti loppupuheenvuoron kiittäen tarkkaavaista yleisöä ja kysyen: ”mitä seuraavaksi?” Hän myös selvitti kaksi tapaa päästä Köyliö-seuran postituksista osalliseksi: ilmoittautumalla Köyliön ystäväksi (”seurustelusuhde”) tai liittymällä seuran jäseneksi (”mennä kihloisiin”). Molemmat sitoutumiset voi vaivatta tehdä kotisivuilta löytyvillä lomakkeilla. Kolmas sitoutumisen aste on ryhtyä toimimaan tavalla tai toisella Köyliö-seurassa (”naimakauppa”).

Helena Santalan toiveena oli saada Raumalta kotiin viemisiksi Rauman seutua koordinoimaan ryhtyvän henkilön nimi. Hänestä tulisi myös Ystävä- jaoston hallituksen jäsen. Keskustelua käytiin ja nimiä nostettiin esiin. Valinta jäi kuitenkin myöhempään yhteyteen.

Pitkä tapaamisrupeama ei ollut osallistujia uuvuttanut. Puheenvuorojen jälkeen jäätiin vielä keskustelemaan ja tutustumaan kunnan tuliaisiin ja Köyliö-seuran myyntituotteisiin. Kotimatkalle lähdettiin kotiseutuhengen läpitunkemina.

Muistion vakuudeksi Helena Santala

13.7.2020