AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
 HANKKEET
  Museotaksvärkkihanke
  Köyliön Upeat Valokuvat Arkistoon- hanke eli KUVA
  Yttilän Otta Tutuksi-hanke
  Köyliö-Taksvärkki- hanke
  Hanke pähkinänkuoressa
  Hankesuunnitelma
  Hankkeen eteneminen
  Köyliön Upea Menneisyys- hanke eli KUM-hanke
 AKTIVITEETIT
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 KOTISEUTUARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Hankkeen eteneminen
Lallin legendasta Ködeen…Köyliö-taksvärkki- hanke päättyi 28.2.2006. Lähes kolmivuotisen hankkeen tavoitteena oli asukkaiden viihtyvyyden parantaminen, alueen imagon kohottaminen ja alueen kilpailukyvyn parantaminen asukashankinnassa.

Vuoden 2004 Köyliö-päivät olivat menestys. Tommi Vuorisen karikatyyrinäyttely Villa Linturissa (kuva 1), Ystävykset-patsaan paljastus (kuvat 2 ja 3) torpparivapautusjuhlat Tuiskulassa, seppä F.J. Bärlingin muistoreliefin paljastus (kuva 4) sekä sunnuntain Polsun juhla keräsivät paikalle lähes 1 000 köyliöläistä ja Köyliön ystävää (kuvat 5, 6, 7 ja 8) .
”Kirveitä hiottiin” syksyllä 2005 kun Pyhän Henrikin legendan tutkija dosentti Tuomas Heikkilä uskaltautui Köyliön Lallintalolle kertomaan, olivatko Pyhä Henrik ja Lalli totta (kuva 9).

Hankkeen aikana tuotettu materiaali on monipuolinen. Hankkeen tunnuskuvaksi Tommi Vuorinen suunnitteli KÖDE- linnun, josta jalostettiin joka kylälle oma tunnus- KÖDE (kuva 10).

Hankkeen oman musiikin, Lintukoto- Köyliön sävel, loi Vesa Alare työryhmineen.
Seppämestari F.J. Bärling ja hänen museonsa- kirjanen on esittely sepän elämästä ja hänen työstään.

Yhdessä kunnan kanssa suunnittelema tonttimarkkinointiesite Tee unelmakodistasi totta -hanki tontti Köyliöstä ilmestyi 2005 ja se on ollut jaossa monissa tapahtumissa. Esitteen voi lukea myös Köyliön kunnan kotisivuilta.

Viimeisin esite, Kohdataan kylillä, on saanut runsaasti positiivista huomiota. Esite käy sekä kuntamarkkinointiin että kotiseututietopaketiksi. Esitteestä tehtiin myös ruotsin- ja englanninkielinen pdf-versio.

Lisäksi yhdessä muiden köyliöläisten hankkeiden kanssa tuotetut kuntalaisille suunnatut esitteet, jaettiin kaikkiin kotitalouksiin 2003 syksyllä, 2004 keväällä sekä talvella 2005.

Alueen imagoa pyrittiin kohottamaan osallistumalla useille erilaisille messuille ja tapahtumiin. Tällöin onnistuttiin tiedottamaan aktiivisista ja elinvoimaisista kylistä, maalla asumisesta sekä Köyliön tapahtumista. Messuja olivat ELMA 2003 ja 2005, Matkamessut 2004, Pori, Turku ja Tampere Workshopit 2004, Porin rakennus- ja vapaa-aikamessut 2005 ja Puolustusvoimien Rakennemuutos- tapahtuma 2006 Mikkelissä.

Yhteistyö kunnan, kyläyhdistysten sekä muiden yhdistysten ja eri hankkeiden välillä on ollut joustavaa ja tuloksellista. Kunnan näkyvä mukanaolo hankkeen eri vaiheissa on madaltanut kunnan hallinnon ja kuntalaisten raja- aitaa.

KIITOS
Aktiiviset köyliöläiset yksin ja yhdessä ovat edesauttaneet toteuttamaan hankkeen toimenpiteet monin eri tavoin. Talkootuntimäärä on ollut yli 1 800 tuntia.
Erityiskiitos ammattitaitoisille ”kummeille”, jotka ovat antaneet hankkeen hyväksi niin työpanoksena kuin myös muuna tukena.

Talkoolaisille, yhteistyökumppaneille, rahoittajille sekä kaikille niille, jotka ovat osallistuneet Köyliö-taksvärkkihankkeen toteuttamiseen lämpimät kiitokset.

Axel Cedercreutz          
Rauni Halonen
hankkeen johtaja          projektisihteeri
 

 

Kuva 1


Kuva 2


Kuva 3


Kuva 4


Kuva 5


Kuva 6


Kuva 7


Kuva 8


Kuva 9


Kuva 10

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

9.1.2024
Turun lukupiiri Café Artissa Turussa


14.12.2023
Turun seudun Köyliön ystävien Jouluinen ystävätapaaminen Voivalan Juhlakartanossa Kaarinassa


11.12.2023
Köyliön ystävät Tampereen seutu Tampereen yhteiskoulussa


19.11.2023
Syyskokous


13.11.2023
Legendaarinen Lallis-kirjan esittely Euran pääkirjastossa


8.11.2023
Legendaarinen Lallis-kirjan esittelytilaisuus Säkylän pääkirjastossa


7.11.2023
Legendaarinen Lallis-kirjan esittely Rauman pääkirjastossa