AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
  Köyliön Upeat Valokuvat Arkistoon- hanke eli KUVA
  Hanke pähkinänkuoressa
  Hankesuunnitelma
  Hankkeen eteneminen
  Hanke kuvina ja pdf-tiedostona
  Koululaisten hanke- materiaali
  Vuoden Kotiseututeko 2013
  Yttilän Otta Tutuksi-hanke
  Köyliö-Taksvärkki- hanke
  Köyliön Upea Menneisyys- hanke eli KUM-hanke
Hankkeen eteneminen

HANKKEEN ETENEMINEN

1.    Köyliö-seuran hallitus asetti Kuva- hanketta valmistelevan työryhmän vuonna 2007. Valmistelutyön tuloksena oli Köyliö-seuran hallitus maaliskuussa 2008 valmis jättämään hankerahoitus- anomuksen käsittelyyn Pyhäjärviseutu ry:lle. Hankkeen yksityiskohtien hiominen jatkui edelleen, mutta se tuli kuitenkin virallisesti kirjatuksi Pyhäjärviseudun hankkeeksi 4.3.2008 ja tällöin sen päättymispäiväksi merkittiin 31.10.2010.

2.    Pyhäjärviseutu ry:n hallituksen lopullisessa käsittelyssä hanke oli 18.11.2008, jossa siitä annettiin puoltava lausunto.

3.    Jo 4.3.2008 alkaen hankkeessa syntyvät menot olisi hyväksytty hankkeen kuluina, mutta tästä ei virallisesti saatu takeita, joten hanketta olisi pyöritetty ”omalla, pienellä riskillä”.

4.    Köyliö-seura päättikin, että hanke saa toimia vain pienimuotoisesti tarkoittaen, että vain välttämättömät toiminnot hoidetaan ja muutoin jäädään odottamaan lopullista hankkeen hyväksyntää.

5.    Virallisesti ELY- keskus hyväksyi hankkeen 10.8.2009. Hallitus totesi tällöin, että liian moni asia oli muuttunut ”vuosien varrella”. Päädyttiin 10.3.2010 päivittämään hankesuunnitelma, jolloin tuli eteen myös uuden hankkeen johtajan nimeäminen. Samalla hankkeelle haettiin lisäaikaa.

6.    ELY- keskus hyväksyi 23.6.2010 muutokset ehdotetussa muodossa, mutta myönsi lisäaikaa vain 31.10.2011 asti, luvaten kuitenkin myöntää myöhemmällä haulla vielä kerran lisäaikaa, 31.10.2012 asti.

7.    Vuoden 2010 aikana on hankkeen johtoryhmä- Rauni Halonen, Leena Järnfors, Jaakko Ojala ja Kalevi Salmi- hionut toimintastrategiaa kaikella tavalla, mukana on tarvittaessa ollut myös Jouko Korpinen: On laadittu lomake, jolla valokuvien omistajat antavat kuvien käyttöoikeuden Köyliö- seuralle. On testattu valokuvien siirto- ja tallennusohjelmaa sekä laadittu ohjeet valokuvien tallentajille. On laadittu strategia ja ohjeet kuvia Köyliön taloista hakeville sekä testattu sen toimivuutta. On skannattu noin 2500 valokuvaa ja selvitetty näihin kuviin liittyvät kuvaus- ja henkilötiedot. On käyty koe- ja toiminnan testausmielessä Köyliön Seurakunnan vanhusten päiväpiirien kolmessa tilaisuudessa esittelemässä sekä KUVA- hanketta että vanhoja Köyliön valokuvia. On järjestetty yhdessä Köyliö- seuran Köyliön Ystävät - jaoston kanssa Köyliön kuvien – valokuvaillat Tampereella, Raumalla, Turussa, Helsingissä ja Porissa. Näissä on esitetty vanhoja Köyliön valokuvia. Tilaisuudet ovat olleet suosittuja ja niiden kautta on saatu syntymään kiinnostusta hankkeeseen ja tilaisuuksien avulla olemme myös löytäneet henkilöitä, jotka ovat lupautuneet siirtämään valokuvia palvelimelle.

8.    Jaakko Ojala piti 9.12.2010 Lallin koululla luennon ”valokuvien skannauksesta ja käsittelystä”. Tavoitteena oli näin löytää henkilöitä, jotka olisivat valmiit auttamaan valokuvien skannaus- työssä.Kurssitus jatkui kolmella tarkentavalla osiolla pienryhmille.

9.    Valokuvien nopea ja aktiivinen siirtäminen tietokantaan alkoi siis tämän perinpohjaisesti suoritetun valmistelun jälkeen, vuoden 2011 alussa ja jatkui koko hankkeen loppuajan.

Hanke päättyi 31.10.2012 ja upeat loppujuhlallisuudet pidettiin Köyliö-seuran syyskokouksen yhteydessä 27.10.2012. Kohdassa Hanke kuvina ja pdf- tiedostona on kuvia tästä juhlasta. Hankkeen johtaja Kalevi Salmi esitti juhlassa yhteenvedon hankkeesta powerpoint- esityksenä. Tämä esitys on muutettu pdf- muotoon ja on nyt myös nähtävissä tuolla sivulla

13.7.2020
Kesäretki Savonlinnaan